• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Volkswagen tegi vana nime peale uue auto

  Kuu aega tagasi tõi Volkswagen AG Pariisi autonäitusel välja uuendatud Volkswagen Passati. Ehkki firmade endi poolt jagatavatesse pressimaterjalidesse tuleb teatud reservatsioonidega suhtuda, tuleb seekord päri olla, et vanast Passatist on järgi jäänud praktiliselt vaid nimi.
  Volkswageni sõiduautode suurimat mudelit on seni toodetud peaaegu 7 miljonit ja võib kindel olla, et uuest mudelist tuleb tõhusalt lisa. Ehkki väliskujult vägagi Audit meenutav, ei kavatse Volkswagen AG, kuhu ka Audi kuulub, uue Passatiga siiski ühtegi Audi mudelit välja vahetada, nagu mõne aja eest ekslikult avalikkuse ette jõudis.
  Võrreldes eelkäijaga on uus Passat 5 cm pikem. Auto teljevahe on 2700 mm (vanal mudelil 2625 mm). Auto sisemus pole siiski nii palju kasvanud kui välismõõtmed -- vahemaa gaasipedaalist tagaistme seljatoeni on eelkäijast vaid 3 mm pikem.
  Passati kerekuju on tippklassist -- õhutakistustegur 0,27 on omas klassis parim resultaat maailmas.
  Mootorivalikusse kuulub 7 eriilmelist jõuallikat, alates 90hj turbodiislist, lõpetades 193hj kuuesilindrilise bensiinimootoriga. Esmakordselt Volkswageni ajaloos kuulub mootorivalikusse Audidelt tuttav mootor, millel on viis klappi silindri kohta -- 1,8-liitrisel 125hj mootoril ja eelpoolmainitud tippmudelil.
  Ka salong ei meenuta vana Passatit enam kuigivõrd, olles selgelt Audi mõjutustega. Erinevaid varustustasemeid on kolm -- Comfortline, Trendline ja Highline, mida saab kombineerida praktiliselt kõigi modifikatsioonidega.
  Kõik Passatid varustatakse standardvarustuses viiekäigulise manuaalkäigukastiga, kuni 150hj mootoriga mudelitele saab paigutada ka neljakäigulist automaatkäigukasti. Eestisse jõuab uus Passat kas selle aasta lõpus või järgmise alguses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.