• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna kaubamaja Helsingi kesklinnas

  Tallinna kaubamaja tütarfirma Tallinna Kaubamaja Soome OY eesmärk on pakkuda soomlastele soodsa hinna ja hea kvaliteediga kaupa, kinnitab Tallinna kaubamaja peadirektor Peeter Tohver. «Peame olema paremad, kui soomlased tegelikult ootavad, sest ida maik on juures,» lisab Tohver.
  Idee minna oma kaupadega Soome tuli Tallinna kaubamaja juhtkonnal sellel kevadel. «Nägime, et oleme oma sisemise korrastamisega jõudnud sinnamaale, et niisugust hüpet nagu eelmise aasta alguses enam ei tule,» räägib Tohver.
  Helsingis avati sellel sügisel ka ASi Baltman kauplus, kelle tooteid hakkab müüma ka Tallinna kaubamaja tütarfirma Soomes.
  ASi Baltika turundusdirektor Edward Köster näeb nende firma toodete müügi laienemises positiivset külge. «Eri kauplused toetavad teineteist, sest Helsingi ostujõud on Tallinnast märgatavalt suurem,» kommenteerib ta.
  «Arvasime, et Helsingis on risk väiksem kui näiteks minna täna Riiga,» lausub Tallinna kaubamaja kohta Peeter Tohver. «Loodan, et see ei ole ka meie viimane projekt Soomes.»
  Tallinna kaubamaja esinduspood asub Helsingi kesklinnas poole kilomeetri kaugusel raudteejaamast, Kaisaniemenkatul. Kaubamaja on rentinud kahel korrusel 1150 ruutmeetrit müügipinda.
  Kolmandik Helsingis müüdavast garderoobikaubast on Eesti tooted, teine kolmandik soomlastele tuntud Texmani keti kaubad ja kolmas osa Hollandi ning Saksamaa tooted, mida Soomes seni ei müüdud, tutvustab Helsingi projektijuht Vello Tamm. «Me tahame olla kaubamaja nägu, müüa ikka sarnaseid tooteid nagu Tallinnas,» lausub ta.
  Texman on hulgimüügikett, mis omab igas Soome linnas vaid üht kauplust. Helsingis oleme meie nende esindaja, teatab Peeter Tohver. Varem kuulusid Texmani esindamisõigused Helsingis Vestiöle, mis rentis samu ruume, kus avab kevadel kaupluse Tallinna kaubamaja.
  Võib-olla poleks meie äri nendeta nii tulus olnud, kommenteerib Tohver Texmani esindamisõiguse ostmist.
  Kaisaniemenkatu on vana riidekaubandustänav, Tallinna kaubamaja kaupluse kõrval asuvad Kaisa kaubakeskus ja uus metroojaam. Hea äritänava mainele andis eelmisel kümnendil aluse metroo rajamine, lisab Peeter Tohver.
  Selles majas on 35 aastat riideid müüdud, iseloomustab Vello Tamm Tallinna kaubamaja käsutuses olevaid ruume Helsingis.
  Soomes on Tallinna kaubamaja kaubad Tallinnas müüdavatest kaupadest nii palju kallimad, kui on sealne elu kallim, kinnitavad Tallinna kaubamaja juhid.
  «Ehk kõigi tegevuste võrra, mis on vaja teha, et seda kaupa seal müüa,» märgib Peeter Tohver, «alates müüjate palkadest ja lõpetades elektrienergia, tänavate koristamise, telefonikõnede ja millega iganes.»
  Segab, et osa Soome ostjaskonnast on Tallinnas käinud, vaadanud kaubamaja hindu Eestis ja võrdleb neid Helsingi omadega ning näeb, et kaup on palju kallim, ütleb Tohver. Ostja mõtleb, et tal tõmmatakse nahk üle kõrvade, lisab Tallinna kaubamaja peadirektor.
  Tallinna kaubamaja Soome tütarettevõtte aktsiakapital on Tohveri sõnul 225 000 Soome marka. «Nii maksimaalne ja samal ajal nii minimaalne kui võimalik,» kommenteerib Tohver.
  Vastavalt Soome seadustele on Soome firma juhatuse neljast kohast kaks soomlaste päralt. Juhatuse esimees on Peeter Tohver, Eestist on juhatuses ka Vello Tamm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.