12. jaanuar 1997 kell 22:00

Viru hotell lõpetas Kadarikuga lepingu

Pentti Nokelini sõnul vähenes Viru hotellis asuva Cafe Parki, panoraamkeskuse Minikaubahall I ja Minikaubahall II pantimisega Kadariku võlg Ühispangale 2 miljoni krooni võrra.

Nokelini väitel on Kadariku pankrotieelses olukorras süüdi Ühispank, kes külmutas eelmise aasta viimastel päevadel Kadariku konto. «Kogu jõulumüügist tulnud raha jäi pangale,» ütles Nokelin.

Kadariku pangavõlg on Nokelini väitel 5 miljonit krooni. Kaubatarnijatele on Kadarik võlgu 20 miljonit krooni, lisaks on veel 5 miljonit krooni muid võlgasid, sealhulgas ka maksuametile. Kadariku suurimad võlausaldajad on ASid ETK Hulgi, Smarten, Rotagrupp, Avallone, Tallinna piimatööstus ja Valior Hulgi.

Momendil ei maksa Kadarik välja isegi mitte detsembri arveid ja kogu kauba tarnimine käib sularaha eest. Nokelini kinnitusel pole Kadarik sellises olukorras võimeline kauem kui kaks nädalat vastu pidama.

Rotagrupi ASi juhatuse esimehe Tiit Kolde sõnul otsitakse Kadariku juhtkonnaga kompromissi, et kauplused igal juhul töös hoida. «Me ei tohi kaotada kliente, sest neid hiljem tagasi võita on võrreldamatult raskem,» kommenteeris Kolde.

ASi Kaupmees tegevdirektori Margus Pressi kinnitusel lõpetas Kaupmees Kadarikule kauba tarnimise juba möödunud aasta kevadel. «Meie partneriteks saavad ainult usaldusväärsed kaupmehed,» ütles Press.

Hetkel kuum