6. veebruar 1997 kell 22:00

Tallinn saab suvel tollivaba tsooni

Teede- ja sideminister Raivo Vare sõnul hakkab esimene tollivaba tsoon Tallinna kesklinna sadamas või Muuga sadamas tööle käesoleva aasta esimese poolaasta lõpus.

Vare ütles pärast kolmapäeval peetud valitsuse transiidikomisjoni töökoosolekut, et tegemist on katselise tsooniga, kuid aasta jooksul peaks samasugused tollivabad tsoonid tekkima kõigis ASi Tallinna Sadam sadamates.

Edaspidi laieneb tollivabade tsoonide võrk üle Eesti.

Kavandatavad tollivabad tsoonid annavad operaatorfirmadele võrreldes tolliladude ja tolliterminaalidega suuremad soodustused.

Kui firma toob imporditava kauba tollilattu, peab ta sellelt kohe ka terves ulatuses impordi käibemaksu tasuma. Paigutades kauba tollivabasse tsooni, tuleb käibemaks tasuda alles siis, kui kaup viiakse vabatsoonist välja. Sellisel juhul tuleb maksu maksta ainult konkreetse kaubakoguse, mitte terve laadungi pealt. BNS

Hetkel kuum