• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sisu laiendas E-klassi raskeveokite valikut

  Soome autotootja Sisu laiendas oma E-klassi raskeveokite mudelivalikut E12-seeriaga. Uuendati ka juba poolteist aastat tagasi esitletud E14-seeriat. Suve lõpul peaks uuenema ka väikseima mootoriga mudel E11. Uute mudelite esmaesitlus toimus hiljutisel Kuljetus 97 messil Helsingis.
  Ehkki suur osa Sisu veokite detailidest ja sõlmedest toodetakse väljaspool Soomet, on tegu siiski Soome autoga, sest tema nn kodumaisusaste on üle 60 protsendi. Võib arvata, et seoses Renault V.I ja Sisu ühinemisprotsessiga muutub see protsent siiski mõnevõrra väiksemaks.
  Sisu E12 jõuallikaks on USA autotootja Mack 12-liitrine kuuesilindriline mootor. Põhimootori võimsus on 430 hj, kes vajab veelgi suuremat võimsust, nende tarbeks pakutakse ka 470 hj jõuallikat.
  Sisu E12 18-käiguline käigukast pärineb Renault'lt ja on sama, mida kasutatakse ka Renault' lipulaeval Premium.
  Teise viimase aja Sisu põhiuudise, 14-liitrise Cumminsi mootori ja Eaton/Fulleri käigukastiga Sisu E14 suurim muutus senitoodetud mudeliga võrreldes puudutab Renault' toodetud kabiini kasutuselevõttu. Veermik ja alus on toodetud endiselt Sisu enda poolt.
  Sisu on Soomes eelmise aasta raskeveokite müügitulemuste põhjal Volvo ja Scania järel kolmandal kohal.
  Eestis Sisu oma müügitulemusi erinevalt Volvost ja Scaniast ei avalikusta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.