3. juuli 1997 kell 22:00

Pangad avaldasid esimese poolaasta näitajad

Hoiupank teenis juunis rekordilise 18,8 miljoni kroonise kasumi ning poole aastaga täideti 84 protsenti kogu aasta kasumiprognoosist.

Hansapanga tavapärasest väiksema kasumi juunis tingis asjaolu, et pank alustas garantiide proviseerimist, ütles panga ökonomist Mart Tõevere. Ta lisas, et seoses pangandusturu ja Hansapanga oodatust kiirema arenguga esimesel poolaastal avaldab Hansapank pärast grupi tulemuste selgumist 1997. aasta korrigeeritud kasumi ning bilansi prognoosid.

EVEA pank täitis aasta esimese kuue kuuga 50 ja Tallinna Pank 45,6 protsenti kogu aasta kasumiprognoosist.

Ainsana langes bilansimaht võrreldes maiga Tallinna Pangal 2,4 protsenti ja oli juuni lõpu seisuga 2,45 mld krooni.

Maapanga bilansimaht kasvas juuni lõpuks 1,334 miljardi, Hoiupangal 6,3534 miljardi ja Eesti Krediidipangal 452 miljoni kroonini.

Hansapanga bilansimaht suurenes esimesel poolaastal 37,5 protsenti, moodustades juunikuu lõpuks 7,6226 miljardit krooni. Juunis lisandus Hansapanga bilanssi 120 miljoni kroonine Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga (EBRD) allutatud laen, mis suurendab panga omavahendeid, parandades kapitali adekvaatsust, ütles ökonomist Tõevere.

Hetkel kuum