• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maris Jesse keskhaigekassa direktoriks

  Sotsiaalministeeriumi teatel on tööleping Maris Jessega praegu sõlmimisel, tööle asub ta 1. augustil.
  Keskhaigekassa peadirektori kohale kandideerinud teine kandidaat Toomas Palu läheb tagasi USAsse, kus jätkab tööd maailmapanga tervishoiuspetsialistina.
  Palu ei olnud nõus vastu võtma keskhaigekassa direktori ametipalka, mis on pisut üle 7000 krooni kuus. Palu palgasoov oli 35 000 krooni kuus, mis vastab tema sõnul haigekassa juhi vastutuse määrale.
  Maris Jesse saab ametikõnedeks mobiiltelefoni ja võib sõita 1996. aasta Toyota Carinaga.
  Keskhaigekassa juhina hakkab ta käsutama enam kui 3 miljardit krooni ravikindlustusmaksust laekuvat raha. Suuremat õigust tal raha ümberjagamisel pole, sest ravikindlustuse eelarve on riigieelarve üks osa.
  Jesse on lubanud keskhaigekassa juhiks saades hakata vähendama piirkondlikke haigekassade arvu ja üle vaatama raviteenuste hinnakujunduse põhimõtted, arvestades kommunaal- ja remondikulud raviteenuse hinna sisse.
  Jesse on lõpetanud Tartu ülikooli arstiteaduskonna, töötanud Eestis maailmapanga konsultandina, sotsiaalministeeriumi välissuhete osakonna peaspetsialistina ja keskhaigekassas koolitusjuhina.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi