• Jaga lugu:

  Firmade äriregistrisse kandmise aeg venib

  Äriseadustiku järgi on uutel ja asutatavatel äriühingutel kandetähtaeg kaks nädalat, ümberkujundamistel ja ümberregistreerimistel kaks kuud. Mesipuu ütlusel pole võimalik neist tähtaegadest kinni pidada, kuna viimase paari kuuga on tulnud pool kõigist äriregistrisse kantavatest taotlustest.
  Tegelik äriregistrisse kandmise aeg on viimase kuu jooksul kujunenud vähemalt kaks korda pikemaks kui seaduses ette nähtud, ütles Mesipuu. Tema eelduste kohaselt peaks augustis äriregistrile tulema umbes 6500 kandetaotlust. Juulis tehti äriregistrile 2400 ja juunis 1700 kandetaotlust.
  Firmade äriregistrisse kandmisega tegeleva õigusbüroo Belford juhataja Vahur Pajomägi ütles, et tähtajad lähevad viimasel ajal tihti üle sellepärast, et äriregistri inimesed olid puhkusel. «Tundub, et nad ei üritagi tähtaegadest kinni pidada,» lausus ta. Pajomägi sõnutsi tuli enne puhkuste perioodi ette vaid üksikuid tähtaegadest mittekinnipidamisi.
  Mesipuu ütlusel puhkasid registri töötajad vastavalt puhkusegraafikule. Seda, et tööl oli korraga vaid paar inimest, pole Mesipuu sõnul ette tulnud. Tema sõnutsi töötab praegu äriregistris 15 menetlejat, lähiajal on kavas veel lisatöötajaid juurde võtta.
  Keskäriregistri andmeil oli 1. augustiks äriregistrisse kantud 22 985 ettevõtet. Samal ajal oli ettevõtteregistris veel 52 000 ümberregistreerimata firmat, kellest tegelikult tegutseb 15 700.
  Pärast 1. septembrit äriregistrisse kandmata ja selleks mitte soovi avaldanud ettevõtted lähevad sundlikvideerimisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.