22. september 1997 kell 22:00

Diilerid stimuleerivad nõudlust

Aktsiate hinnad Tallinna börsil jätkavad vaikset tõusu. Kuigi langejaid oli eile arvuliselt rohkemgi kui tõusjaid (11:9), tegi ÄP indeks päevaga ligi 2protsendise tõusu, 1376,04 punktile. Börsisüsteemi päevakäive oli 80,09 mln kr.

Üks maakler ütles Reuterile eilset turgu kommenteerides, et enamiku tehingutest tegid diilerid ise, et stimuleerida nõudlust.

Korraliku tõusu tegi eile Ühispanga aktsia, mille hind kerkis börsi sulgemise hetkeks 148,5 kroonile (päevaga +6,07%).

Kiiret tõusu jätkas eile turvafirma ESSi aktsia, kerkides päevaga 14,71%, 156 kroonile. Ülikiire tõusu ja aktsia vähese likviidsuse tõttu loobusid ESSi turutegijad aktsiale noteeringute andmisest ja alates kella 11.15st kaubeldi aktsiatega tellimusraamatu alusel.

Teine eilne suurim tõusja oli Tallinna külmhoone aktsia, mille hind kerkis suhteliselt tagasihoidlikus kauplemises 12,05%, 53 kroonile. Ka külmhoone puhul käivitus tüüpiline väikese ja vähelikviidse aktsia mehhanism, kus vähegi suurema nõudluse korral lendab hind kiiresti üles, kuid tuleb kasumi realiseerimisel sama lihtsalt alla tagasi.

Hetkel kuum