12. oktoober 1997 kell 22:00

Gunnar Dudkini kaitsja kaebab edasi

Talviste sõnul on linnakohtuniku Anneli Tanumi kohtumäärus segane. Kohtuniku motivatsiooni kohaselt ei olnud kohtul seaduslikku alust rahuldada Talviste taotlus lükata parandamatult haige Dudkini karistuse kandmine edasi, sest Dudkini suhtes tehtud kohtuotsus on juba pööratud täitmisele.

«Tartu linnakohtu selline tagaselja käitumine on ebaõiglane,» lausus Talviste. «See on setulik käitumine, kavaldamine pisiasjades.» Kui õiglane jurist tahab kohtule esitatud taotluse rahuldamata jätta, siis ta motiveerib oma otsust, lisas Talviste.

Avalduses riigikohtule kavatseb Talviste rõhuda uutele asjaoludele. Ta kinnitas, et tal on mitmeid uusi huvitavaid dokumente, sh kohtusse mitte jõudnud Soome kodakondsusega ärimehe Ivan Podrjat?ikovi kirjalik tunnistus.

Tartu linnakohus süüdistas Tartu Kommertspanga (TKP) likvideerimiskomisjoni endist liiget Gunnar Dudkinit 238 000 USA dollari riisumises ning karistas teda nelja-aastase vabadusekaotusega tingimisi.

Tartu ringkonnakohus karistas Dudkinit mullu 12. märtsil kolmeaastase vabadusekaotusega poolkinnises vanglas. Riigikohtu kriminaalkolleegium ei muutnud ringkonnakohtu otsust. Süüdimõistmise järel pole Dudkin päevagi vangis olnud. Arstide kinnitusel on Dudkini südamehäired eluohtlikud.

Hetkel kuum