• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Milliseid probleeme on tekkinud töökaitseinspektoritega?

  - Kuna me ostsime nõukogude-aegse ettevõtte, siis rahakott ei võimalda ehk alati kõigi nõudmistega sammu pidada. Vahel tundub, et nõudmised on üleliigsed, aga eks töökaitsevahendid ja seadmepark peab korras olema, et tagada inimesele elementaarsed ohutusnõuded. Meil on raha kallilt käes, seadmepargi uuendamisega on tõsised raskused. Üldiselt me ei riski selliste seadmetega tööd teha, mis nõuetele ei vasta. Müra suhtes seadmetele esitatavad nõudmised on ehk liiga ranged. Mõne seadme ümber peaks näiteks hoone ehitama.- Metsameestele kindlustame kindlasti normidele vastavad kaitseriietuse: kummikud, püksid, kaitsekiivri ja tööriistad -- siin ei saa olla kahtpidi mõtlemist. Nõuame, et töötajad neid ka kasutaksid. Kui nõudmistele ei alluta, siis palume lahkuda. Raskusi tekib just suvel, siis ei taheta kiivreid kanda. Kui inimene tahab peadpidi palgi alla jääda, ega me siis takistada ei saa.
  - Inimesi on igasuguseid. Seadused võivad ju olla, aga firmajuht või töödejuhataja ei jõua alati kontrollida, kas neid täidetakse. Me võime rääkida hommikust õhtuni, et pange kiivrid pähe, aga töötajad ei tee seda alati. Ilmselt olen ma Hiiumaal ainuke firmajuht, kes on kõik oma töölised kindlustanud. ASi Talter tegevdirektor
  Vello Helm:
  - Meil on tegemist tee-ehitusmasinate müra ja vibratsiooniga. Kontrollid lähtuvad normidest, aga need pole ehk alati kõige õigemad. Ainult normide järgi elada ei saa. Üldiselt oleme me konsensusele jõudnud. Eks neil käib kõik paljuski paberil, tegelikku elu eriti ei vaadata. ASi Ware juhataja
  Raivo Raap:
  - Iga mees teeb oma tööd, ma ei saa kurta. Töökaitsekontrolli nõudmistes on vahel küll vasturääkivusi, aga eks nad esitavad neid vastavalt seadustele. Paraku ei jõua elu nendele nõudmistele järele. Ma arvan, et seaduses on peamine vastuolu töölepingute osas. Töölepinguseadus on välja töötatud töövõtja seisukohalt, tööandjale pole eriti midagi jäetud. See on minu arvates üle-eestiline probleem.- Mul pole töökaitsekontrolliga erilisi probleeme olnud. Näiteks nõuavad nad töökaitsejuhendeid jms. Minu arvates on need tarvilikud ja kaitsevad teatud mõttes otsest tööjuhti. Samuti on õigustatud töötingimusi ja seadmete kaitsevahendeid puudutavad nõudmised.- Tähtis on, et inimestele on kaitsevahendid välja antud ja et nad neid kasutaksid. Tööandja kohus on seda natukene jälgida.- Kui töökaitsega vähehaaval tegeleda, on iga aastaga edasiminekut märgata. Me saame hakkama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".