Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Brüsselisse raamatutega

  Järgmisel neljal aastal Brüsselis Eesti kõige tähtsamat diplomaatilist esindust juhtiv akadeemilise kraadiga Kolbre ei kujuta elu ilma raamatuteta ette.
  Küsimus kaasavõetavast raamatukogust paneb saadikuproua, Tallinna tehnikaülikooli käitismajanduse instituudi direktori Ene Kolbre muhelema. «Üks korralik raamat kaalub vähemalt kolm kilo, nii et rehkendage ise,» naerab ta, kuid kinnitab tõsinedes, et kaasavõetavate raamatuteta oleks teadustöö võimatu.
  Välisministeerium veab diplomaatilistele esindustele vajalikku kaupa ja diplomaatide isiklikku pagasit üle Euroopa laiali pisikese kaubabussiga.
  Ministeeriumi pressiesindaja Ethel Halliste on püsti hädas bussi kandevõime väljaselgitamisega. Ta selgitab, lootusetuse noot hääles, et sama masinaga tahetakse teistele Eesti välisesindustele saata ka pastapliiatseid, auguraudu jt kantseleikaupu.
  Brüsseli eurokvartalis valdab Eesti alaline esindus Euroopa Liidu juures kümmekonna kabinetiga valgusküllast kontorit. Esinduse neli diplomaati, paar eriata?eed, sekretär ja autojuht ootavad uut aastat, uut suursaadikut ja raamatukoormat.
  Tööga hõivatuse tõttu pole Kolbre jõudnud süveneda uue töökoha olmelistesse üksikasjadesse, kuid avaldab imestust, et Eesti alalist esindust euroliidu juures ülimoodsaks peetakse. Oleme läbi ajanud pigem askeetlike vahenditega, kuid loomulikult on kõik maitsekalt kujundatud, kinnitab ta.
  Kolbre sõnul hakati juba minister Lennart Meri ajal välisministeeriumis arendama infotehnoloogiat ja praegu annab Eesti esindus oma arvuti- ja sidesüsteemidega nii mõnelegi arenenud Lääne-Euroopa riigile silmad ette.
  Suursaadiku viietoaline elumaja asub Brüsseli äärelinnas Moorsel Straatil. «Seda tänavat ei tea isegi Brüsselis keegi,» kinnitab esinduse sekretär tagasihoidlikult.
  Ene Kolbre osaks langeb Brüsselis lastekantseldamine ja saadikuproua esindusroll.
  «Üksnes koduhoidja positsiooniga ma ei lepi, sest elu sunnib teadustööd Brüsselis jätkama,» kinnitab Ene Kolbre.
  Lastel, 14aastasel Katrinil ja 12aastasel Kristjanil seisab aastavahetusel ees üleminek Tallinna Üldgümnaasiumist Brüsseli Briti kooli. Vanemad usuvad, et lapsed kohanevad kiiresti ja tulevad keelevahetusega hõlpsasti toime. Nii Katrin kui ka Kristjan käivad tennist mängimas, kuid milline tenniseväljak neid Euroopa südames vastu võtab, pole jõutud selgitada.
  Euroopa Liit ootab majanduslikku edenemist. «Kõik ühisturus saavutatu on tulnud äriringkondade survel, kes nõuavad, et poliitikud ei arutaks globaalseid kontinentaal-poliitilisi asju, vaid teeks midagi ärikeskkonna parandamiseks,» kinnitab Kolbre.
  Kui Tulika Takso soovis minna Tartusse, siis ei saanud oma ärihuvidest lähtuvalt äri ajada. Ühelgi Euroopa ärimehel ei tule praegu mõttesse, et mingisugused eri eeskirjad reguleeriksid nende tegevust näiteks Tartus ja Tallinnas. Euroärimeestele on turuks terve kontinent.
 • Hetkel kuum
Andi Pleskovski: tänavuse aasta hea ja halb stsenaarium büroopindade turul
Sel aastal on büroopindade turul kõige tõenäolisemad kaks stsenaariumi, millede puhul oleneb realiseerumine eelkõige arengutest majanduses, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Sel aastal on büroopindade turul kõige tõenäolisemad kaks stsenaariumi, millede puhul oleneb realiseerumine eelkõige arengutest majanduses, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Investorid läksid Enefit Greeni ja võtsid juhid pihtide vahele
Investeerimisklubi esimene börsifirma külastus Enefit Greeni kätkes endas põhjalikku sissevaadet ettevõttesse ning investorite võimalust küsida juhtidelt, mida hing ihkab.
Investeerimisklubi esimene börsifirma külastus Enefit Greeni kätkes endas põhjalikku sissevaadet ettevõttesse ning investorite võimalust küsida juhtidelt, mida hing ihkab.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Ministeerium värbas Ragn-Sellsi arendusjuhi asekantsleriks
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Tele2 Eesti juht lahkub ametist
Telekomifirma Tele2 Eesti ettevõtte juht Chris Robbins on otsustanud lahkuda ametist ja Eestist.
Telekomifirma Tele2 Eesti ettevõtte juht Chris Robbins on otsustanud lahkuda ametist ja Eestist.

Olulisemad uudised

Euroopa teeb vastukäigu USA rohetoetustele. Väiksemad riigid vaatavad kartusega
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.