10. veebruar 1998 kell 22:00

Investori leidmisel pole agentuuri ajakirjast abi

«See on juhuse otsimine,» tõdes Veeber. «Seni pole keegi meiega kontakti võtnud. Tundub, nagu sureks info ametkondades ära.»

Välisinvesteeringute kuukirja viimases numbris otsis Veeber miljoni USA dollari suurust välisinvesteeringut ASile Giga ja ASile Telver. Veeber pakkus Tartust ligi 20 kilomeetrit eemal asuvas Kavastus jahiturismiks sobivat hoonet ja kompanjoniks tulekut Telveris, mis toodab hakkepuitu ja kaevandab liiva ning kruusa.

Veeberi sõnul on ta välisinvesteeringute agentuuri kaudu varem tulutult otsinud investeeringuid ka ASile Tartu Jõujaam.

Tartu firmadest otsis viimases kuukirjas välisinvestorit ka AS Raatuse Kaubamaja. «Konkreetset kontakti pole meiega veel keegi otsinud,» rääkis Raatuse kaubamaja tegevdirektor Jan Raudsepp. «Oleme välisinvesteeringute agentuuri kataloogis aasta otsa sees olnud.»

Veeberi sõnul on otstarbekam välisinvestorit ise otsida. Tõenäoliselt realiseerub jahimotelli idee koostöös iirlastega, lausus ta. «Kaevandamisplaanide teostamisel ei jõua me välisinvestorit ära oodata,» jätkas Veeber. «Käivitame Lõuna-Eestis graniitkillustiku tootmise kohalike jõududega.»

«Meie kuukiri on ettevõttele passiivne võimalus välispartneri otsimisel,» rääkis välisinvesteeringute agentuuri turundusjuht Madis Rausi. Meil pole võimalusi otsida firmadele aktiivselt äripartnereid, lisas ta.

Rausi ütles, et nad ei arvuta nn edukvooti, kuid lisas, et tema teada on paar Eesti firmat kuukirja kaudu leidnud partneri, kellega peetakse praegu läbirääkimisi.

Välisinvesteeringute agentuuri kuukirja toimetaja, kaubandus-tööstuskoja projektijuhi Siim Raie sõnul jõuab ingliskeelne kuukiri otsepostituse teel 80 riiki 1300 inimese ja firmani. «Ajakirja saavad välissaatkonnad, kaubanduskojad, ekspordi-impordi agentuurid,» loetles ta.

Tänavu muutub kuukiri kvartalikirjaks ja hakkab ilmuma ka vene keeles. Selles vahendab firmade koostööpakkumisi ka kaubandus-tööstuskoda, lisas Raie.

Hetkel kuum