26. veebruar 1998 kell 22:00

Norma aktsia käive 37 mln kr

Eilset päeva Tallinna börsil iseloomustas harjumatult suuremahuline kauplemine tööstussektoris. Tavaliselt suurema osa käibest andev pangasektor jäi varju. ÄP indeks tegi elavas kauplemises, kus börsi ja vabaturu päevakäive ulatus 95,94 mln kroonini, väikese tõusu, kerkides 0,67%, ja lõpetas 670,58 punktil.

Käibelt enimkaubeldud oli eile Norma aktsia. Paar päeva suuri käibeid näidanud aktsia päevakäive kerkis 19 tehingus 37,3 mln kroonile. Suure käibe kindlustasid Norma aktsiale suuremahulised tehingud (suurim 170 000 aktsiaga väärtuses 10,98 mln kr). Sellised aktsiakogused ei tule tavaliselt turult ja seetõttu on ka mõistetav, miks hind tegi vaid 0,38protsendise tõusu. Ometi annab see, et keegi on valmis selliseid koguseid ostma, tunnistust kasvavast huvist nii Norma aktsia, tööstussektori kui kogu Tallinna börsi vastu.

Pangasektoris kindlat liikumissuunda ei olnud. Isegi tavaliselt rangelt ühes rütmis liikuvad Hansa- ja Hoiupanga aktsia tegid erisuunalise liikumise -- Hansapanga aktsia tõusis 1,36% ja Hoiupanga aktsia langes 0,37%. Maaklerid trendi muutust siiski näha veel ei julge ja loodavad stabiliseerumist.

Hetkel kuum