Tallinna Pank köitis investoreid

23. märts 1998, 00:00

Reedesel rahulikul turul, kus ÄP indeks kõikus napi protsendi piires, ulatus Tallinna börsi ja vabaturu kogukäive siiski 94,15 mln kroonini. Suure käibe kindlustas ühtlane huvi kogu turu ulatuses ja mõne, tavaliselt käibeliidrite hulka mitte kuuluva aktsia üllatavalt suur käive. ÄP indeks tegi päevaga 0,81protsendise tõusu ja lõpetas börsi sulgemisel 769,44 punkti tasemel.

Kõige enam tähelepanu leidis reedel Tallinna Panga aktsia, mille käive oli 71 tehingus börsisüsteemi suurim, 16,56 mln krooni. Aktsia hind kerkis 0,5%, 50,5 kroonile. Hansapanga maakler Märt Meerits ütles aktsia vastu ilmutatud elavat huvi BNSile kommenteerides, et turul tundub olema konkreetne ostja, mis viitab pikaajalisemale strateegilisele huvile. Meerits viitas võimalikule spekulatsioonile Tallinna Panga võimalikust ühinemisest mõne suurema pangaga. Osa maaklereid nägid suure huvi põhjusena 45 mln DEMi suuruse laenu saamist.

Erakordne oli Harju Elektri reedene 12,66 mln kroonine käive, mis asetas ta käibe pingereas teiseks. Elavas kauplemises, omanikku vahetas 6,8% ettevõtte aktsiatest, kerkis aktsia hind 8,5%, 102 kr tasemele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing