Turvafirmade liit lagunemas

15. mai 1998, 00:00

Kohalikud omavalitsused ja munitsipaalettevõtted on pärast Eesti Valvekoondise erastamist ASile Akropol A asunud otsima uusi soodsamaid turvateenuste pakkujaid.

Kõik suuremad turvafirmad on teinud viimase paari kuu jooksul jõukamatele omavalitsustele kattuvaid pakkumusi turva- ja avaliku korra kaitse lepingute sõlmimiseks. Mitme turvafirma juhi sõnul võib ümberjagamisele minna kuni 80 protsenti Eesti Valvekoondise endistest klientidest.

Uute klientide saamise nimel pakuvad konkurendid teenust dumpinghinnaga ja üritavad rivaalide juhtivtöötajaid endale meelitada. «ESSist, Akropolist ja EVK Grupist moodustuv turvakonsortsium on asunud ründama kõiki konkureerivaid turvafirmasid,» ütles turvafirma ESC president Jaanus Rahumägi.

ASi Claudia Grupp teenistusdirektor Kaido Mägi ütles, et pärast Eesti Valvekoondise erastamist valitses turvateenuste turul paari kuu jooksul vaikus, sest konkurendid ootasid erastamistulemuste vaidlustamist või Akropoli esimesi samme.

«Surve uuteks pakkumusteks tuleb praegu kohalikelt omavalitsustelt, kellel pole varem valikuvõimalust olnud,» selgitas Mägi.

«Me ei püüa valvekoondise kliente üle lüüa, vaid teeme neile omapoolseid pakkumusi,» ütles Mägi.

Mägi tunnistas, et pinged ESSi, EVK Grupi, Akropol A ja teiste turvafirmade vahel kasvavad ning head konkurentsitavad on pandud proovile.

Turvafirmade liidu tegevdirektor Veiko Jürisson möönis konkurentsivõitluse ägenemist, kuid avaldas lootust, et turvafirmade liit suudab järgmisel nädalal toimuval üldkoosolekul oma sisepinged lahti rääkida. «Turvafirmade liidu sisesed pinged said alguse, kui avalikustasime liidu liikmetest riigimaksude võlglased,» ütles Jürisson.

ESC president Jaanus Rahumägi ei usu, et turvafirmade liit võiks sisepingete tõttu laiali minna, kuid tema väitel võib ESSi kontrolli all oleva liidu kõrvale tekkida väikestest turvafirmadest koosnev alternatiivne liit, kui praeguse liidu juhtkond ei muuda oma tegevuspraktikat.

ASi ESS ja ASi Akropol A juhte ei õnnestunud eile telefoni teel kätte saada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing