• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turvafirmade liit lagunemas

  Kohalikud omavalitsused ja munitsipaalettevõtted on pärast Eesti Valvekoondise erastamist ASile Akropol A asunud otsima uusi soodsamaid turvateenuste pakkujaid.
  Kõik suuremad turvafirmad on teinud viimase paari kuu jooksul jõukamatele omavalitsustele kattuvaid pakkumusi turva- ja avaliku korra kaitse lepingute sõlmimiseks. Mitme turvafirma juhi sõnul võib ümberjagamisele minna kuni 80 protsenti Eesti Valvekoondise endistest klientidest.
  Uute klientide saamise nimel pakuvad konkurendid teenust dumpinghinnaga ja üritavad rivaalide juhtivtöötajaid endale meelitada. «ESSist, Akropolist ja EVK Grupist moodustuv turvakonsortsium on asunud ründama kõiki konkureerivaid turvafirmasid,» ütles turvafirma ESC president Jaanus Rahumägi.
  ASi Claudia Grupp teenistusdirektor Kaido Mägi ütles, et pärast Eesti Valvekoondise erastamist valitses turvateenuste turul paari kuu jooksul vaikus, sest konkurendid ootasid erastamistulemuste vaidlustamist või Akropoli esimesi samme.
  «Surve uuteks pakkumusteks tuleb praegu kohalikelt omavalitsustelt, kellel pole varem valikuvõimalust olnud,» selgitas Mägi.
  «Me ei püüa valvekoondise kliente üle lüüa, vaid teeme neile omapoolseid pakkumusi,» ütles Mägi.
  Mägi tunnistas, et pinged ESSi, EVK Grupi, Akropol A ja teiste turvafirmade vahel kasvavad ning head konkurentsitavad on pandud proovile.
  Turvafirmade liidu tegevdirektor Veiko Jürisson möönis konkurentsivõitluse ägenemist, kuid avaldas lootust, et turvafirmade liit suudab järgmisel nädalal toimuval üldkoosolekul oma sisepinged lahti rääkida. «Turvafirmade liidu sisesed pinged said alguse, kui avalikustasime liidu liikmetest riigimaksude võlglased,» ütles Jürisson.
  ESC president Jaanus Rahumägi ei usu, et turvafirmade liit võiks sisepingete tõttu laiali minna, kuid tema väitel võib ESSi kontrolli all oleva liidu kõrvale tekkida väikestest turvafirmadest koosnev alternatiivne liit, kui praeguse liidu juhtkond ei muuda oma tegevuspraktikat.
  ASi ESS ja ASi Akropol A juhte ei õnnestunud eile telefoni teel kätte saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.