Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank sai emissioonile kinnituse

  Aktsionärid kinnitasid 14,7 miljoni uue aktsia emiteerimise. Emissiooni tagab Swedbank hinnatasemelt 100 krooni aktsia. Emissiooniga lisandub Hansapanga omakapitali ligi 1,5 miljardit krooni, millega panga omakapital kasvab üle nelja ja poole miljardi kroonini.
  Arvestades, et emissiooni garanteerimishind on 100 krooni ja aktsia väärtus Tallinna börsil oli reedel 61,75 krooni, ostab emissiooni täies mahus tõenäoliselt Swedbank. Sellega suureneb viimase osalus Hansapangas veel 10 protsendi võrra ja ta saab 59protsendi aktsiate omanikuks. Swedbanki esindajad Hansapanga nõukogus Lars-Olof Ödlund ja Anders Sahlén ütlesid laupäeval, et Swedbank on alustanud läbirääkimisi teise suuromaniku kaasamiseks. Swedbank plaanib oma osalust vähendada osa Hansapanga aktsiate müügiga mõnele strateegilisele partnerile Euroopast. Sahlén ja Ödlund kinnitasid, et Swedbank soovib endale jätta 30±5% Hansapangast. «Swedbanki suur osalus Hansapangas on ajutine ning pank soovib jagada oma osaluse veel ühe investoriga,» kinnitas Ödlund. «Me oleme juba alustanud läbirääkimisi veel ühe partneri kaasamiseks,» sõnas Sahlén, kuid ta ei soovinud selle võimaliku partneri nime avaldada. Varem on öelnud Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis, et võimalikuks investoriks võib saada üks Saksa kindlustusfirma.
  Hansapanga aktsiaemissiooni märkimise aeg on 2. novembrist 15. novembrini. Aktsionärid andsid oma nõusoleku ka sellele, et juhatus võib märkimisperioodi 15 päeva pikendada.
  Aktsionäride poolt valiti uude nõukogusse Bengt Dennis Skandinaviska Enskilda Bankenist (SEB), Jonathan Harfield EBRDst, Baltika juhatuse esimees Meelis Milder, Tiina Mõis ASist Genteel, Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk, vandeadvokaat Jüri Raidla, N-Terminaali omanik ja juht Endel Siff, praegune Hansapanga nõukogu esimees Hannes Tamjärv, Swedbanki asepresident Lars-Olof Ödlund ja uueks nõukogu liikmeks sai Swedbanki presidendi vanemnõustaja Anders Sahlén. Uude nõukokku ei soovinud kandideerida Norma Grupi suuromanik Jüri Käo, Hansa Investmentsi üks omanikest Joakim Helenius ning Heldur Meerits. Enne oli Hansapanga nõukogu 12liikmeline, uues nõukogus on vanast 9 liiget.
  Koosolekul oli esindatud ligi 63% aktsionäridest, enamik otsuseid võeti vastu üle 99% häälteenamusega. Hannes Tamjärve nõukokku hääletamisel jättis 8% kohalolnud aktsionäridest hääletamata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Müüt versus tegelikkus: inimesed peavad keskklassiks tegelikkuses pigem jõukaid
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Segadused Türgi sadamas: Eesti ettevõte kisti Venemaa viljavarguste skeemi
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.