18. oktoober 1998 kell 22:00

Hansapank sai emissioonile kinnituse

Aktsionärid kinnitasid 14,7 miljoni uue aktsia emiteerimise. Emissiooni tagab Swedbank hinnatasemelt 100 krooni aktsia. Emissiooniga lisandub Hansapanga omakapitali ligi 1,5 miljardit krooni, millega panga omakapital kasvab üle nelja ja poole miljardi kroonini.

Arvestades, et emissiooni garanteerimishind on 100 krooni ja aktsia väärtus Tallinna börsil oli reedel 61,75 krooni, ostab emissiooni täies mahus tõenäoliselt Swedbank. Sellega suureneb viimase osalus Hansapangas veel 10 protsendi võrra ja ta saab 59protsendi aktsiate omanikuks. Swedbanki esindajad Hansapanga nõukogus Lars-Olof Ödlund ja Anders Sahlén ütlesid laupäeval, et Swedbank on alustanud läbirääkimisi teise suuromaniku kaasamiseks. Swedbank plaanib oma osalust vähendada osa Hansapanga aktsiate müügiga mõnele strateegilisele partnerile Euroopast. Sahlén ja Ödlund kinnitasid, et Swedbank soovib endale jätta 30±5% Hansapangast. «Swedbanki suur osalus Hansapangas on ajutine ning pank soovib jagada oma osaluse veel ühe investoriga,» kinnitas Ödlund. «Me oleme juba alustanud läbirääkimisi veel ühe partneri kaasamiseks,» sõnas Sahlén, kuid ta ei soovinud selle võimaliku partneri nime avaldada. Varem on öelnud Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis, et võimalikuks investoriks võib saada üks Saksa kindlustusfirma.

Hansapanga aktsiaemissiooni märkimise aeg on 2. novembrist 15. novembrini. Aktsionärid andsid oma nõusoleku ka sellele, et juhatus võib märkimisperioodi 15 päeva pikendada.

Aktsionäride poolt valiti uude nõukogusse Bengt Dennis Skandinaviska Enskilda Bankenist (SEB), Jonathan Harfield EBRDst, Baltika juhatuse esimees Meelis Milder, Tiina Mõis ASist Genteel, Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk, vandeadvokaat Jüri Raidla, N-Terminaali omanik ja juht Endel Siff, praegune Hansapanga nõukogu esimees Hannes Tamjärv, Swedbanki asepresident Lars-Olof Ödlund ja uueks nõukogu liikmeks sai Swedbanki presidendi vanemnõustaja Anders Sahlén. Uude nõukokku ei soovinud kandideerida Norma Grupi suuromanik Jüri Käo, Hansa Investmentsi üks omanikest Joakim Helenius ning Heldur Meerits. Enne oli Hansapanga nõukogu 12liikmeline, uues nõukogus on vanast 9 liiget.

Koosolekul oli esindatud ligi 63% aktsionäridest, enamik otsuseid võeti vastu üle 99% häälteenamusega. Hannes Tamjärve nõukokku hääletamisel jättis 8% kohalolnud aktsionäridest hääletamata.

Hetkel kuum