• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu kärpis Koonderakonna edulootusi

  Koonderakond saab ilma maaparteideta valimistele minnes poliitikute sõnul vähem hääli kui valimisliiduna, samas kui suuremad lootused eelseisvatel valimistel on nüüd Keskerakonnal, Reformierakonnal ja Isamaaliidul.
  Koonderakonna juhatuse liige Märt Kubo lausus, et koostöö maaerakondadega on siiani olnud nagu vahelduvvool. Kuna Koonderakonna reiting on niigi langenud, võis karta, et edasi koos maaparteidega sõnnikut visates võime kaotada ka oma näo, lisas Kubo.
  Reformierakonna esimees Siim Kallas ütles, et kindlasti tekib nüüd probleeme väiksematel erakondadel, kui nad üritavad valimistele minna oma nimekirjaga. «Raske on öelda, kuidas läheb Rahvaerakonnal ja Koonderakonnal, kuid loodame, et nad saavad siiski üle viieprotsendilise valimiskünnise,» ütles Kallas.
  Eile riigikogu saadikuid valimisliitude keelustamise poolt hääletama veennud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul toob valimisliitude keelustamine kaasa positiivseid muutusi poliitilisel maastikul, kaovad väikeparteid ja killustumine parlamendis. «Erakonnad ühinevad ja muutuvad tugevamaks ning lõpuks ometi hakatakse riigikogus ellu viima kindlatele põhimõtetele tuginevat poliitikat,» lausus Savisaar.
  Turu-uuringute firma Saar Polli juhi Andrus Saare ütlusel oleneb nüüd iga erakonna edukus sellest, kui palju tugevaid isiksusi on kellelgi välja pakkuda. «Samas võib mõne isiku reiting Tallinnas olla kehv, kuid kusagil Lõuna-Eestis väga hea,» lausus Saar. Ta lisas, et eriti käib see Maaliidu-taoliste erakondade kohta.
  Saar ütles, et kuigi Koonderakonna toetusprotsent oktoobris küündis vaevu viieni, on neil jällegi kindlasti tugev nimekiri. «Uuringud näitavad, et pool elanikkonnast langetab otsuse valimistel isikutest lähtudes,» märkis ta.
  Saare sõnul on siin eranditeks Reformierakond, Keskerakond ja Isamaaliit, kes on end väga täpselt määratlenud ja seetõttu ei mängi isiksused enam nii suurt rolli.
  Probleeme tekib ka kolmel vene erakonnal, kes seni kavatsesid valimistele minna ühise valimisliiduna. Eesti Vene erakonna esimees Nikolai Maspanov ütles, et nüüd tuleb kõne alla see, et kõik vene parteid lähevad valimistele Vene erakonna nimekirjas, sest see on neist kõige populaarsem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.