Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu kärpis Koonderakonna edulootusi

  Koonderakond saab ilma maaparteideta valimistele minnes poliitikute sõnul vähem hääli kui valimisliiduna, samas kui suuremad lootused eelseisvatel valimistel on nüüd Keskerakonnal, Reformierakonnal ja Isamaaliidul.
  Koonderakonna juhatuse liige Märt Kubo lausus, et koostöö maaerakondadega on siiani olnud nagu vahelduvvool. Kuna Koonderakonna reiting on niigi langenud, võis karta, et edasi koos maaparteidega sõnnikut visates võime kaotada ka oma näo, lisas Kubo.
  Reformierakonna esimees Siim Kallas ütles, et kindlasti tekib nüüd probleeme väiksematel erakondadel, kui nad üritavad valimistele minna oma nimekirjaga. «Raske on öelda, kuidas läheb Rahvaerakonnal ja Koonderakonnal, kuid loodame, et nad saavad siiski üle viieprotsendilise valimiskünnise,» ütles Kallas.
  Eile riigikogu saadikuid valimisliitude keelustamise poolt hääletama veennud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul toob valimisliitude keelustamine kaasa positiivseid muutusi poliitilisel maastikul, kaovad väikeparteid ja killustumine parlamendis. «Erakonnad ühinevad ja muutuvad tugevamaks ning lõpuks ometi hakatakse riigikogus ellu viima kindlatele põhimõtetele tuginevat poliitikat,» lausus Savisaar.
  Turu-uuringute firma Saar Polli juhi Andrus Saare ütlusel oleneb nüüd iga erakonna edukus sellest, kui palju tugevaid isiksusi on kellelgi välja pakkuda. «Samas võib mõne isiku reiting Tallinnas olla kehv, kuid kusagil Lõuna-Eestis väga hea,» lausus Saar. Ta lisas, et eriti käib see Maaliidu-taoliste erakondade kohta.
  Saar ütles, et kuigi Koonderakonna toetusprotsent oktoobris küündis vaevu viieni, on neil jällegi kindlasti tugev nimekiri. «Uuringud näitavad, et pool elanikkonnast langetab otsuse valimistel isikutest lähtudes,» märkis ta.
  Saare sõnul on siin eranditeks Reformierakond, Keskerakond ja Isamaaliit, kes on end väga täpselt määratlenud ja seetõttu ei mängi isiksused enam nii suurt rolli.
  Probleeme tekib ka kolmel vene erakonnal, kes seni kavatsesid valimistele minna ühise valimisliiduna. Eesti Vene erakonna esimees Nikolai Maspanov ütles, et nüüd tuleb kõne alla see, et kõik vene parteid lähevad valimistele Vene erakonna nimekirjas, sest see on neist kõige populaarsem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Tallinna Sadama kaubamaht vähenes 20%
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.