28. veebruar 1999 kell 22:00

Nokial uus Interneti-mobiil

Uus mudel lähtub varasemast edu toonud mudelist 6110, mille ekraani on 80% võrra suurendatud, ehkki üldmõõtmetelt on telefon väiksem. Turule lubab Nokia uue telefoni tuua teises kvartalis ehk hiljemalt jaanipäevaks.

Uues Nokia telefonis kasutatakse mobiilside standardit WAP (Wireless Application Protocol). Selle abil on telefoniga võimalik kuulata uudiseid, hankida teateid ilma ja börsikursside kohta, võtta vastu elektroonilist posti ja kasutada pangateenuseid.

Nokia on koostöös USA uudisteagentuuriga CNN loonud WAPil põhinevad uudisteteenused. Juba on üheksa operaatorfirmat teatanud oma valmisolekust neid pakkuda. Nende seas on Soome Sonera, Taani Sonofon jt. Nokia on oma reklaamikampaania käivitamisega rajanud lootuse sellele, et enamik GSM-operaatoritest on suvel valmis WAP-teenuseid osutama.

Nokia tegevdirektor Jorma Ollila kinnitas Helsingis, et kahe aasta jooksul müüdavatest Nokia mobiiltelefonidest on 10--15% Interneti-ühendusega.

Autor: KL

Hetkel kuum