12. aprill 1999 kell 22:00

Leks Kindlustus laiendab Saulese aktsiakapitali

Samas andis Saules Laiksi suuraktsionäri Leks Kindlustuse nõukogu kuu alguses toimunud koosolekul juhatusele volitused korraldada Saules Laiksi aktsiate osaline või täielik müük või leida seltsile täiendav investor.

«Kui juhatus peab tarvilikuks aktsiate müüki, siis ta seda volitust ka kasutab,» ütles Leks Kindlustuse avalike suhete juht Pille Kaselo eile.

Praegu ei ole Leks Kindlustus talle kuuluvaid Saules Laiksi aktsiaid müünud ning osaleb emissioonis, rääkis ta.

Saules Laiksi üldkoosoleku otsuse kohaselt emiteeritakse 500 aktsiat nominaalväärtusega 1000 latti, mille märkimise eesõigus on aktsionäridel proportsionaalselt osalusega. Emissiooni märkimise lõpptähtaeg on 1. mai. Uued aktsiad annavad õiguse dividendidele 1999. aastast, otsustas koosolek.

Aktsiate ala- ja või liigmärkimise korral toimib selts Läti äriühingute seaduses ettenähtud korrale. 78 protsendiga Leks Kindlustuse omanduses olev Saules Laiks sai möödunud aastal auditeerimata andmetel kahju 8,3 miljonit krooni.

Autor: BNS

Hetkel kuum