• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sampo pürib turuliidriks

  Sampo Enterprise Insurance Company, kes ei tee saladust, et tahab Baltimaade kindlustusturul püüelda juhtpositsioonile, ostis eelmisel nädalal 652 000 Balta aktsiat, mille järel Sampo osalus Baltas tõusis 19,6 protsendini.
  Sampo tütarfirma Lätis Sampo Latvija tegeleb põhiliselt varakindlustusega. Läti kindlustusturu ühe liidri Balta aktsiate ostmine näitab, et soomlased on asunud Lätis oma tegevust laiendama. Läti kindlustusturu hõivamisest huvitatud välisinvestoritele teeb Balta eriti huvipakkuvaks asjaolu, et sellele kuulub aktsiate kontrollpakk elukindlustusfirmas Latva ja varakindlustusfirmas Saules Laiks.
  Balta aktsiad on väikese likviidsusega, sest suuremad aktsiapakid on koondunud väheste omanike kätte. Seetõttu on lisaaktsiate ostmine küllaltki keerukas. Eelmise nädala aktsiaostud on seotud Hansapangaga, kes algul müüs Sampole 11,76% Balta aktsiatest ja siis selle tütarfirma Hansabank-Latvija veel 9,02% aktsiatest. Kui Sampol peaks õnnestuma suurendada oma osalus 25 protsendini, siis tekib tal põhiliste otsuste blokeerimise võimalus. Kaudsetel andmetel on Balta presidendile Ivars Muzikantsile Sampo tulek firma aktsionäride ringi olnud täielik ootamatus.
  Võimaliku müüjana on mainitud Vista Capital Corporation LLC/Development Capitali, kellele kuulub 35,84 protsenti Balta aktsiatest. Kuid teadaolevalt on ta sõlminud Baltaga salajase leppe, et ei loobu oma osalusest enne aastat 2000. Teised suuremad osanikud on 000 Bastions Zs (10,06%), Kristaps Investments (4,03%) ja Continental Holding Group LLC (3,79%).
  Eestis on Hansapank ja Sampo sõlminud kavatsuste protokolli, mille kohaselt pank müüb Sampole vähemalt 96 protsenti Eesti Kindlustuse aktsiatest.
  Leedus jäi hiljuti Sampo Leedu Kindlustuse (Lietuvos Draudimas) ostmise enampakkumisel alla Taani-Briti firmale Codan.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.