Mart Stöör • 20. juuli 1999 kell 22:00

Jeen pakub taas pinget

Teisipäev kujunes põnevaks. USD katsed jeeni vastu võidelda ebaõnnestusid ning kurss eemaldus kiirelt 119,68 jeeni tasemest. Jaapani panga katse mõjutada turgu dollari ostmisega ei avaldanud aga jeeni kokkuostvale turule mingit muljet. Jeeni noteeriti 118,87/97 tasemel, eemaldudes siiski viie nädala madalaimast tasemest. Mitmed suuremate pankade maaklerid väidavad, et pole sugugi välistatud USD/jeen liikumine lähimas tulevikus tugevalt alla 119. Kui huvi jeeni vastu peaks püsima, on isegi 118 tõenäoline. Optimistlikumad analüütikud näevad jeeni lausa 116 tasemel. Jeenile peaks kaasa aitama ka end tugevast küljest näitav Jaapani aktsiaturg.

Euro ja USD vaheline kurss liikus päeva teisel poole enam-vähem horisontaalselt, püsides 1,04 USD läheduses. Eurolt oodatakse lähimas tulevikus siiski tugevnemist, millele peaks kaasa aitama majandusliku olukorra paranemine Saksamaal.

Teisipäeval teatati, et USA väliskauban-dusdefitisiit on kerkinud uuele rekordtasemele. Tugeva majanduskasvu ning aktiivse ekspordi tagajärjel on see tõusnud 21,34 miljardi USDni.

Hetkel kuum