ÄP fototoimetus • 29. juuli 1999 kell 22:00

Maksuameti hääled jätsid Ookeani halduri paika

Arumäe sõnul heitis tema klient Tallinna Sadam ette, et Leismann kutsus 13. juuliks kokku võlausaldajate koosoleku, kus oli päevakorras vaid üks punkt -- arutelu välispankadega kompromissi saavutamise üle. «See on selgelt teiste võlausaldajate huvide rikkumine,» rõhutas Arumäe.

Maksuamet, kellel on kõige rohkem hääli, leidis kolmapäevasel koosolekul, et Leismanni käitumises pole midagi taunitavat.

Aivar Leismanni ütlusel kutsuti eelmine koosolek kokku Ookeani suurima võlausaldaja maksuameti taotlusel, päevakord pidi täpsustuma hiljem. «Päevakorra esitamise asemel taotles maksuamet koosoleku edasilükkamist,» rääkis Leismann ja lisas, et tema lahtikangutamise põhjus võib olla hoopis Ookeani kohtuvaidlus Tallinna Sadamaga.

Maksuameti pressiesindaja Koit Luusi kinnitusel pole maksuamet Ookeani võlausaldajate koosoleku kokkukutsumise kohta survet avaldanud.

Ookeani ja välispankade vaheliste tehingute kehtetuks tunnistamise kohtuvaidlus on jõudnud kolmandat korda Tallinna ringkonnakohtusse ja jätkub oktoobris. Kui vaidlusalused lepingud jäävad jõusse, on välispankadel õigus saada Ookeani pankrotipesast 160,7 miljonit krooni.

Maksuameti ja Tallinna haigekassa nõue Ookeani vastu on kokku 220 mln krooni.

Tallinna linnakohus otsustas aprilli alguses, et Kopli sadam kuulub Ookeanile. Ringkonnakohus arutab Tallinna Sadama apellatsiooni sügisel.

Ookeani võlausaldajad kutsusid kolmapäeval tagasi viieliikmelise pankrotitoimkonna ja valisid uue, neljaliikmelise toimkonna. Eelmise toimkonna liikmetest jätkavad vandeadvokaat Aivar Pilv ja audiitor Ene-Riika Koger. Uued liikmed on maksuameti juriidilise osakonna juhataja Vahur Kivistik ning jurist Martin Napa, kes väidetavalt on teede- ja sideministri Toivo Jürgensoni usaldusisik.

Autor: ÄP

Hetkel kuum