Sirje Niitra • 10 august 1999

Läbi asfaldi vajunud Boeing alustas lende

ASi Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Rein Loik avaldas juhtunu üle kahetsust, kuid tunnistas, et lennujaamal oli võimatu seda õnnetust vältida. Sidekaablikaevu kohal olev betoonplaat, mida kattis 30 sentimeetri paksune asfalt, oli 30 aasta jooksul rabedaks muutunud. Tööd perrooni rekonstrueerimisel on parasjagu käimas, üks osa sellest valmib veel septembris, teine aga oktoobri lõpus. «Loodame, et senikaua midagi rohkem ei juhtu,» märkis Loik.

Tallinna lennujaamal on sõlmitud 50 miljoni USA dollari peale tsiviilvastutusleping USA kindlustusfirmaga New Hampshire Ins Co ja dokumendid kõnealuse juhtumi kohta on sinna juba teele läinud.

Lennujaama omavastutus on 5000 dollarit.

Estonian Airi pressiesindaja Raimond Made ütles eile, et lennufirma pole tekkinud kahju veel kokku arvutanud. «Tallinna lennuvälja seisuplatsi halb tehniline seisukord muudab ärevaks kõiki sel lennuväljal opereerivaid firmasid. Kuna me ei tea, millises seisus selle kate tegelikult on, ei ole ka kindlust, et taoline juhtum korduda ei võiks,» märkis ta.

Pühapäeva pärastlõunal Tallinna lennuvälja seisuplatsil parempoolsete ratastega läbi asfaldi vajunud Boeingu vigastused osutusid väikesteks. Reguleerimist vajas parempoolne telik ja välja vahetati teliku rattad. «Kartsime hullemat,» ütles Made.

Õnnetuse tõttu jäi Estonian Airil ära kaks lendu: üks pühapäeval ja teine esmaspäeval. Eile oli lennuk taas liinil. Üks selline Boeing maksab 25 miljonit dollarit.

Hetkel kuum