• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETA arveldab tütarfirma abil

  «Arvete arestimine agentuuri igapäevast tööd ei häiri,» ütles ETA peadirektor Neeme Brus.
  ETA nõukogu liige Indrek Trank rääkis, et AS ETA moodustas vahetult enne kohtuvaidlust tütarfirma, kuhu suunati osa ETA varadest. Sama tütarfirma opereerib nüüd ETA seniste klientidega ning maksab ka ettevõtte töötajatele palka.
  ASi ETA nõukogu esimees, rahandusministeeriumi osakonnajuhataja Alar Urm tunnistas, et enne hagi kohtusse jõudmist korraldas ETA tõepoolest oma majandustegevuse nii, et töö saaks jätkuda. «Kui ikka hagiga ähvardatakse, siis on vaja ette mõelda,» ütles Alar Urm. «Nõukogu oli teadlik sellisest skeemist, aga riigi varad on ju kõik alles.»
  Kohtuvaidlus tekkis seoses ETA-le kuulunud Ajakirjandusmaja müügiga. Käesoleva aasta alguses sõlmis AS ETA Ajakirjandusmaja ostu-müügieellepingu riiulifirmadega Jakarta Grupp ja Houses & Flats. Lepingu kohaselt kohustus ETA tasuma nimetatud firmadele leppetrahvi, kui Ajakirjandusmaja müüakse mõnele teisele ostjale.
  Eelnevalt oli ETA peadirektor Neeme Brus hankinud küll Ajakirjandusmaja kaasomaniku ESMA Auto nõusoleku müügiks, kuid see oli suuline. Nädal enne ostu-müügilepingu vormistamist muutis ESMA Auto meelt, kasutas oma ostueesõigust ning sai maja 16 miljoni krooniga endale. Seepeale hakkasidki riiulifirmad eellepingu kohaselt nõudma leppetrahvi ja esitasid kohtusse hagid.
  Neeme Brusi sõnul on riiulifirmad ühe protsessi juba kaotanud ja ETA loodab võita ka oktoobri lõpus Tallinna linnakohtus toimuva protsessi.
  Hagi menetlemine venib aga tõenäoliselt pikemaks, sest esimese astme kohtu lahendit on võimalik edasi kaevata ringkonnakohtusse ja seejärel riigikohtusse.
  ETA erastamisest on huvitunud Läti uudisteagentuur LETA, AS Trio LSL ja Eesti Raadio. Riigiraadio langeb võimaliku erastajana välja, sest erastamisseadus ei luba avalik-õiguslikul institutsioonil riigivara erastamisel osaleda.
  Autor: Lauri Liikane
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.