• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neste alandas bensiini hinda automaattanklates

  Neste Eesti on müünud kahel nädalavahetusel oma automaattanklates bensiini tavapärasest madalama hinnaga. Neste hinnalangetamisele reageerisid nii firma ainus konkurent automaattanklate alal Hydro Texaco kui ka turuliider Eesti Statoil.
  Neste Eesti piirkonna müügijuht Artur Praun ütles eile, et hinnamuutused olid tingitud 16. septembril alanud automaattanklate reklaamikampaaniast. «Soovime automaatjaamade kasutamist propageerida ja üks kampaania osa on olnud ka see, et reedel ja laupäeval on automaatjaamades madalamad hinnad,» rääkis Praun. Reedel ja laupäeval maksis bensiin 95E Neste automaatjaamades tavapärase 7,85 krooni asemel 7,45 krooni.
  Neste kampaania algas kaks päeva pärast viimast bensiini hinna tõusu, mil ettevõtte ainuke konkurent automaatjaamade alal Hydro Texaco jättis oma hinnad korrigeerimata. Eile pärastlõunal viis Neste oma automaatjaamades hinna aga jälle allapoole, nüüd on see enimmüüdud margi 95 E puhul 7,70 krooni liitrilt. «Otsustasime hinna viia samale tasemele Uno X keti jaamadega,» põhjendas Praun.
  Uno X automaatjaamades kaupleva Hydro Texaco Eesti jaemüügijuht Andres Kivistik ütles nädalavahetuse hinnarallit kommenteerides, et Neste automaatjaamade kampaania oli firmale liiga suur. «Tavaliselt puudutab selline kampaania ühte-kahte jaama. Kuna automaatjaamade klientuur on sarnane, pidime reageerima, « märkis Kivistik.
  Eesti Statoili peadirektori Epp Kiviaed ütles, et konkurentide automaattanklate madalamad hinnad sundisid firmat hinda reedel seitsmes teenindusjaamas 40 sendi võrra alla laskma. «See oli juba väike hinnasõda. Langetasime hinda ainult nendes jaamades, mis asuvad automaattanklate läheduses,» rääkis Kiviaed.
  Pühapäeval, kui automaatjaamades hind tõusis, tõstsime ka meie selle normaalsele tasemele, lisas Kiviaed. Statoili kommentaari Neste eileõhtusele hinnamuutusele ei õnnestunud Äripäeval saada.
  Reeglina põhjendavad kütuse jaemüüjad hinna korrigeerimist muutustega maailmaturul või dollari kursi kõikumisega. Augusti lõpus tõstsid jaemüüjad koos bensiini hinda vastupidiselt trendile maailmaturul, mis sundis riigi konkurentsiametit algatama uurimist, kas firmad tegutsevad kartellileppe alusel. Kütusefirmade esindajad on süüdistused hinnakokkuleppes tagasi lükanud.
  Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proos ei osanud eile öelda, millal kütuseturu uurimine tulemusteni võib jõuda. «Viimaste vastuste saabumise tähtaeg on 20. oktoober, siis analüüsime, mida firmad meile öelnud on.» Proosi sõnul käivad konkurentsiametnikud küsitlusi tegemas ka tanklates kohapeal, et hinna kujunemise mehhanism kindlaks teha.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.