• Jaga lugu:

  Neste alandas bensiini hinda automaattanklates

  Neste Eesti on müünud kahel nädalavahetusel oma automaattanklates bensiini tavapärasest madalama hinnaga. Neste hinnalangetamisele reageerisid nii firma ainus konkurent automaattanklate alal Hydro Texaco kui ka turuliider Eesti Statoil.
  Neste Eesti piirkonna müügijuht Artur Praun ütles eile, et hinnamuutused olid tingitud 16. septembril alanud automaattanklate reklaamikampaaniast. «Soovime automaatjaamade kasutamist propageerida ja üks kampaania osa on olnud ka see, et reedel ja laupäeval on automaatjaamades madalamad hinnad,» rääkis Praun. Reedel ja laupäeval maksis bensiin 95E Neste automaatjaamades tavapärase 7,85 krooni asemel 7,45 krooni.
  Neste kampaania algas kaks päeva pärast viimast bensiini hinna tõusu, mil ettevõtte ainuke konkurent automaatjaamade alal Hydro Texaco jättis oma hinnad korrigeerimata. Eile pärastlõunal viis Neste oma automaatjaamades hinna aga jälle allapoole, nüüd on see enimmüüdud margi 95 E puhul 7,70 krooni liitrilt. «Otsustasime hinna viia samale tasemele Uno X keti jaamadega,» põhjendas Praun.
  Uno X automaatjaamades kaupleva Hydro Texaco Eesti jaemüügijuht Andres Kivistik ütles nädalavahetuse hinnarallit kommenteerides, et Neste automaatjaamade kampaania oli firmale liiga suur. «Tavaliselt puudutab selline kampaania ühte-kahte jaama. Kuna automaatjaamade klientuur on sarnane, pidime reageerima, « märkis Kivistik.
  Eesti Statoili peadirektori Epp Kiviaed ütles, et konkurentide automaattanklate madalamad hinnad sundisid firmat hinda reedel seitsmes teenindusjaamas 40 sendi võrra alla laskma. «See oli juba väike hinnasõda. Langetasime hinda ainult nendes jaamades, mis asuvad automaattanklate läheduses,» rääkis Kiviaed.
  Pühapäeval, kui automaatjaamades hind tõusis, tõstsime ka meie selle normaalsele tasemele, lisas Kiviaed. Statoili kommentaari Neste eileõhtusele hinnamuutusele ei õnnestunud Äripäeval saada.
  Reeglina põhjendavad kütuse jaemüüjad hinna korrigeerimist muutustega maailmaturul või dollari kursi kõikumisega. Augusti lõpus tõstsid jaemüüjad koos bensiini hinda vastupidiselt trendile maailmaturul, mis sundis riigi konkurentsiametit algatama uurimist, kas firmad tegutsevad kartellileppe alusel. Kütusefirmade esindajad on süüdistused hinnakokkuleppes tagasi lükanud.
  Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proos ei osanud eile öelda, millal kütuseturu uurimine tulemusteni võib jõuda. «Viimaste vastuste saabumise tähtaeg on 20. oktoober, siis analüüsime, mida firmad meile öelnud on.» Proosi sõnul käivad konkurentsiametnikud küsitlusi tegemas ka tanklates kohapeal, et hinna kujunemise mehhanism kindlaks teha.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eestlase asutatud Workland võtab üle Soome konkurendi ärid
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.