• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Interneti püsiühenduse hind kukub

  «Aasta lõpuni võivad interneti püsiühenduse hinnad veelgi langeda,» ütles EUnetiga konkureeriva internetipakkuja MicroLink Online'i juhataja Avo Raup.
  Data Telecomi juhatuse esimehe Neeme Takise sõnul paneb kiire hinnalangus kasumi teenimise võimaluse kahtluse alla. «Sel juhul tuleb teenust osutada ajutise kahjumiga ja seda võivad endale lubada vaid välismaisel kapitalil baseeruvad firmad,» lausus Takis.
  Varem alandasid internetiteenuse pakkujad hindu aeglaste, kiirusega 64 kilobitti sekundis ühenduste puhul.
  «Sellist aeglast ühendust ei paku enam üldse, sest mõtlevad inimesed võtavad selle asemel nagunii ISDNi,» ütles Takis. ISDN on tavalisest telefoniliinist oluliselt suurema mahutavusega täisdigitaalne ühendus.
  «Suurematel kiirustel olime ka enne konkurentsivõimelised, sest kasutame kliendiühendustes Eesti Telefoni sidekanali asemel raadiolinke,» sõnas Neeme Takis.
  MicroLink Online on samuti hinna alla lasknud ja pakub nüüd püsiühenduse sooduspaketti kiirusega 128 kilobitti sekundis.
  MicroLink Online'i müügijuhi Priit Juurika sõnul on nõutumad suhteliselt aeglased ühendused, mille kiirus on 64 ja 128 kilobitti sekundis, mida tarbib enamik MicroLink Online'i kliente.
  «Praegu on olukord, et pakutakse kõige lihtsamaid, odavamaid, aeglasemaid ühendusi vähenõudlikule tarbijale,» rääkis Avo Raup.
  OÜ Levicom Broadband hakkas TELE2 kaubamärgi all pakkuma optilise baasvõrgu kaudu toimivaid püsiühenduslahendusi septembri keskpaigas. Esialgu on neid võimalik kasutada Tallinna kesklinnas kaabeltelevisioonivõrgu piirkonnas.
  «Ots on lahti, esimesed lepingud on sõlmitud,» nentis TELE2 internetitoodete juht Toomas Talts. «Meie hinnad on aga soodsamad, sest EUnetil peab sõltuvalt infomahust juurde maksma.»
  Suurematest internetipakkujatest ei ole ainult AS Uninet oma püsiühenduste hinnakirjas suuri muutusi teinud. «Osa turul vähem aega olnud või hiljuti tulnud firmasid tegeleb praegu kõige lihtlabasema sebimisega, et teha tasa kaotatud aega ja kliente,» sõnas Unineti arengujuht Taavi Talvik. «Sellega, et hind naabri omast madalamaks ajada, saab igaüks hakkama. Uninet ei kavatse sel kujul moodi läinud sebimisega kaasa minna.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Pühin Arco Vara portfellist minema
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.