• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg kosus pärast langusperioodi

  Pärast mitmepäevast langussuunas liikumist läbisid aktsiate hinnad Tallinna börsil eile korrektsiooni. ÄP indeks kerkis väheaktiivses kauplemises, kus börsisüsteemi päevakäive oli kõigest 5,2 miljonit krooni, 1,5%, 275,43 punktile.
  Lisaks puht-tehnilistele ja psühholoogilistele põhjustele toetas Tallinna börsi eile ka USA dollari tugevnemine. Otseselt mõjutas see Telekomi aktsiat, mille hind Londoni börsil kerkis ümberarvutatult 79,55 kroonile ehk kolmapäeva õhtuga võrreldes 1,7%. Dollarites noteeritud hind kerkis aga vaid 0,3%. Kuigi Tallinnas läbis Telekomi aktsia eile samuti korraliku ligi 2protsendise tõusu, jäi sulgemishinnaks siiski vaid 78,5 krooni ehk 1,05 krooni vähem kui Londonis.
  Päris kummalisi pöördeid on võtmas Tallinna Külmhoone juhtum. Kuna tehingu osapooled vaikivad, tuleb kasutada informatsiooni, mis liikvel on. Leedu ajakirjanduses väidetakse, et Külmhoone suuromanikud said oma 86,6% aktsiate vastu KPCs 25%se osaluse.
  Kui see tõesti nii peaks olema, siis on tehingu osapooltel tõesti, mida varjata, sest hinnates väga ligikaudselt KPC ja 86,6% Tallinna Külmhoone turuväärtusi suhtega 1:3, võiks Külmhoone endiste tuumikomanike osalus KPCs pärast tehingut kujuneda ca 75%seks.
  Praegust turu ükskõiksust näitab päris hästi eilne pea olematu kauplemishuvi üleeile õhtul oma 9 kuu majandustulemused avaldanud Tallinna Kaubamaja aktsia suhtes -- registreeriti üks tehing 3036 kr väärtuses. Kuigi majandustulemustes midagi väga üllatavat ei olnud (nii käive kui ka kasum püsisid eelmise perioodiga samal tasemel), oleks oodanud investoritelt siiski elavamat reaktsiooni, sest mõned neist eeldasid kindlasti paremaid tulemusi, teised jälle halvemaid.
  Täna või esmaspäeval on III kvartali konsolideeritud majandustulemuste avaldamist oodata Normalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Andris püssi põõsasse ei viska – siit leiad tema uued investeeringud
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.