Ülo Toomsalu • 25. jaanuar 2000 kell 6:02

Saarte elanikele säilisid soodsad praamipiletid

Teede- ja sideministri allkirja saanud parvlaevapiletite hinna uus süsteem säilitas saarte elanikele osalise soodustuse, mis hoolimata üldisest hinnatõusust sooduskaardiga reisijale nädalavahetusel piletihinda alandab, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eile kehtestatud uue korra järgi ühtlustub ühekordse sõidu hind autoga reisivatele saarte ja mandri elanikele, kusjuures arvestuslikuks hinnatõusuks sai 9,6 protsenti. Samas pakutakse sageli mandri vahet käivatele saarteelanikele 25-40protsendilist soodustust.

Kuna uued hinnad kinnitati viimasel minutil, siis soodussüsteem hakkab kehtima 1. märtsist, kuid hinnad tõusevad 1. veebruarist

'Mandril tööl käijatele, kes nädalavahetusel kodus on, muutub reisimine odavamaks,' ütles hiidlasest riigikogu liige Kalev Kotkas. Need, kes sõitsid reedel saarele ja pühapäeva õhtul tagasi, maksis pilet seni tavalisest hinnast 1,5 korda rohkem. Uue süsteemi järgi sooduskaardiga reisivatele saarlastele enam nädalavahetuse kõrgem piletihind ei kehti.

Uue süsteemi järgi saavad saarte elanikud, kes palju parvlaevaga reisivad, magnetkaardi, mis annab 25protsendilise soodustuse. Osta saab nii kuue kui ka kahekümne korra kaardi. Lisasoodustus on see, et nädalavahetustel ei pea nad ostma kallimat piletit.'

Saaremaa Laevakompanii tegevjuhi Tõnis Rihvki sõnul saavad tõenäoliselt edaspidi sooduskaardi ka mandri inimesed. Magnetkaardi saavad nii saartel elavad inimesed kui ka firmad, kui nad sõlmivad kompaniiga lepingu. 'Kaarte hakkab saama sadamate kassadest ja Kuressaarest,' ütles Rihvk.

Rihvki sõnul arvestatakse sooduskaardi väljaandmisel eelkõige ikkagi Saaremaa autoregistri andmeid või märget tehnilises passis. Kohalike omavalitsuste välja antavatesse tõenditesse kodaniku elukoha kohta suhtus Rihvk skeptiliselt.

Hetkel kuum