25. aprill 2000 kell 13:05

Lipstok: üksikisiku tulumaksu kaotamine on mõeldav

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe, reformierakondlase Andres Lipstoki sõnul on mõeldav üksikisiku tulumaksu kaotamine Eestis.

Kui vaadata perspektiivis, siis loomulikult on suund üksikisiku tulumaksu vähendamise poole ja lõpuks ka miks mitte, ta üldse kaotada, lausus Lipstok.

Tulumaksu kompensatsioonina tuleks Lipstoki sõnul kehtestada kinnisvaramaks. Kui kinnisvaramaksuga lihtsalt tegelema hakata, siis ta tõstaks maksukoormust ja rikuks tasakaalu igal juhul ära, lausus Lipstok. Aga üksikisiku tulumaksu kaotamisega oleks ta eelarve täitmise järjekordne mehhaanika, mitte majandusmehhanisme mõjutav samm, lisas ta.

Lipstoki sõnul võib probleem võib tekkida Euroopas. 'Ma ei tea mida tähtsad euroissid ütlevad, üksikisiku tulumaksu kaotamine on selgelt teistsuguse majandusruumi kehtestamine, mis täna Euroopas kombeks,' lausus ta. 'Kui palju igasugused läbirääkijad seda aktsepteerivad, seda ma öelda ei oska. Sealt võib probleeme tulla, aga need on sellised väljaspool Eestit olevad probleemid.'

Hetkel kuum