Inno Tähismaa • 15. mai 2000 kell 15:24

Meediakontsernid sõlmivad lähipäevil koostöölepingu

Lähipäevil sõlmitava koostöölepingu järgi ühendavad Ekspress Grupp ja Eesti Meedia suveks tabloidlehtede ning ajakirjade väljaandjad kaheks ettevõtteks, mille aktsiakapital jaguneb kahe kontserni vahel pooleks.

Meediagruppide läbirääkimised Õhtulehe ja Sõnumilehe tuleviku ning Ekspress Grupi ja Eesti Meedia tütarfirmade poolt väljaantavate ajakirjade tuleviku üle on poolte kinnitusel lõppenud ja leping sõlmitakse selle nädala lõpus või järgmise alguses. 'Oleme kompromissi saavutanud kõigis läbirääkimiste punktides,' kinnitas Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik. Tema sõnul on läbirääkimistel saavutatud kokkulepped sisuliselt heaks kiitnud ka Eesti Meedia Norra päritolu suuraktsionäri Schibstedi esindajad. 'Nii et nõukogu heakskiit peaks olema puhas formaalsus.'

Ekspress Grupi juhatuse esimehe Gunnar Kobini sõnul arutab ettevõtte nõukogu lepingu projekti lähiajal.

Projekti järgi loovad pooled kaks meediaettevõtet, millest pool kuulub Eesti Meediale ja pool Ekspress Grupile. 'Umbes samas suhtes jagunevad ka nende ettevõtete juhtkonnad,' märkis Kadastik.

Üks ettevõte liidab tabloidlehtede Õhtuleht ja Sõnumileht väljaandjaid. Nii Kadastik kui ka Kobin keeldusid enne lepingu allkirjastamist avaldamast, kas ja kuidas uus ettevõte kaks lehte ühendab.

Juhul kui kahe ajalehe asemel jääb alles vaid üks, tuleb suur osa töötajatest Kadastiku kinnitusel koondada. 'Ega üks leht muidugi kaks korda paksem ei tule,' nentis ta.

Teine loodav ettevõte hakkab välja andma seni Ekspress Gruppi kuuluva Ajakirjade Grupi ja Eesti Meediale kuuluva Ajakirjade Kirjastuse poolt kirjastatavaid ajakirju. 'Uuel ettevõttel on esialgu volitused kõigi 20 ajakirja välja andmiseks. Iseasi, kui elujõuline neist üks või teine on,' rääkis Kadastik. 'Eks seda otsustab juba ettevõtte juhtkond.'

Ekspress Grupp sai esimeses kvartalis kaks miljonit krooni kahjumit. Eesti Meedia kahjum ulatus samal ajal 10 miljonini.

Vahendas Kristel Raesaar

Hetkel kuum