Ülo Toomsalu • 8. august 2000 kell 8:20

Keravälk jättis järvamaalased telepildita

Järvamaal Särevere külas reede õhtul möllanud äikesetormis lõhkus ilmselt keravälk ühe elamu korstna ning pikselöögi tagajärjel tekkinud ülepinge lõi rivist välja kümneid telereid ja telefone, kirjutab Postimees.

Õie Juhans oli üks väheseid, kes õnnetust oma silmaga nägi. Ligi saja meetri kaugusel asuva kahekorruselise maja katuselt paistis Juhansile korteri aknast kätte meetrise läbimõõduga tulekera, mida ta pidas keravälguks. 'Meil läks õnneks, sest teler polnud vooluvõrgus ja ka antenn polnud järel,' lausus Juhans. 'Korra on vool küll ära läinud, sest elektrikell näitas valesti.'

Kui palju telereid pikne Säreveres reede õhtul ära lõhkus, pole veel teada, kuid kohalike hinnangul võib rääkida kümnetest pildikastidest.

Eesti Telefoni teleteenuste Järvamaa esinduse tehnikaosakonna juhataja Urmas Metsatalu ütles, et siderikke põhjustas ülepinge Särevere telefonijaamas. Mitu telefoni eilseni vaikis, ei osanud ta täpselt öelda, sest kõikidest riketest ei teatatud. Metsatalu oletas, et rikkis telefone on poolesaja ringis.

Hetkel kuum