Inno Tähismaa • 26. september 2000 kell 10:08

Forbes 400 Ameerika rikkamat: viiest rikkamast neli on IT-firmadest

USA majandusajakirja Forbes koostatud 400 rikkama ameeriklase edetabelis on viie rikkama hulgast neli infotehnoloogi valdkonnast.

Rikkaim ameeriklane, 43-aastane Bill Gates (vara väärtus ulatub 1,1 triljoni kroonini) on maailma suurima tarkvarafirma Microsoft looja, arendaja ja pikaaegne juht. Rikkuselt teine on 56-aastane Larry Ellison (1,0 trln kr), andmebaaside tarkvara firma Oracle asutaja ja juht. Kolmas mees, 47-aastane Paul Allen (648 mld kr) on samuti tarkvaraguru, Gatesi kolleeg Microsoftist. Neljas on 70-aastane investeerimisspets Warren Buffett (504 mld kr).

Ja viies mees, 71-aastane Gordon Moore on arvuti 'südameid' mikroprotsessoreid tootva firma Intel looja ja pikaaegne juht. Intel loodi 1968. aastal ja käive oli 54 000 krooni, möödunud aastal oli Inteli käive 522 mld krooni.

Võrdluseks: rikkaimate eestlaste Aadu Luukase ja Endel Siffi vara väärtus küünib 2 mld kroonini.

Hetkel kuum