• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Erisoodustuste maksustamisperiood

  Vastavalt tulumaksuseadusele (TMS) on erisoodustusi tegev isik kohustatud esitama maksustamisperioodile järgneva kalendrikuu 10. kuupäevaks maksudeklaratsiooni kalendrikuu (jooksul tehtud) erisoodustuste kohta.
  Samaks tähtpäevaks tuleb tasuda ka tulumaks ja sotsiaalmaks.
  Kui teiste maksustamisobjektide puhul, nagu kingitused, annetused ja vastuvõtukulud, on täpselt määratletud, et tulumaksu tasutakse väljamaksetelt, siis erisoodustuste puhul jääb maksukohustuse tekkimise moment ebatäpseks.
  TMS § 48 lg 1 sätestab, et tööandja maksab tulumaksu töötajale tehtud erisoodustustelt. Sõna ?tehtud? saab tõlgendada mitmeti: kulu kajastamisena raamatupidamises, soodustuse eest tasumisena või soodustuse kättesaadavaks tegemisena töötajale.
  Kuni 1999. aasta lõpuni kehtinud tulumaksuseaduse samalaadse sõnastuse alusel kajastati erisoodustused tekkepõhiselt.
  Maksuamet tõlgendab seadust praegu nii, et maksustamisel kajastatakse erisoodustused kassapõhiselt, mis mõnel juhul võib olla maksumaksjale kasulik (näiteks kui kauba või teenuse eest tasumist on võimalik edasi lükata).
  Kui on tegemist aga erisoodustusega, mille puhul tööandja on vara eest ammu tasunud, siis ei ole väljamakse tegemise momendist lähtumine põhjendatud.
  Näitena võib tuua (tööandja) põhivara tasuta või soodushinnaga üleandmise töötajale.
  Seni, kuni seaduse sõnastus on mitmeti tõlgendatav, annab see maksumaksjale võimaluse talitada oma äranägemise järgi.
  Autor: Kadri Arula
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.