Priit Harik • 16. oktoober 2000 kell 22:00

Narkoäri ja metallivargused loovad aasta trendi

Politseiameti arengu- ja infoosakonn aruandest selle aasta üheksa kuu kuritegevuse kohta selgus, et hüppeline on olnud narkokuritegude sagenemine. 1999. aasta 192 registreeritud juhtumile on käesoleval aastal vastu panna juba 987 kuritegu. Seega viiekordne narkokuritegude juurdekasv.

Hoolimata karmidest karistustest ja suurejoonelistest reklaamikampaaniatest on ka roolijoodikute põhjustatud autoavariid ja liikluseeskirjade rikkumised oluliselt suurenenud. 2000. aasta esimese üheksa kuuga on joobes roolikeerajate põhjustatud rikkumisi ja avariisid registreeritud 1189. Eelmise aastaga võrreldes on seda üle kahe korra rohkem (499 juhtumit).

Selle aasta esimese üheksa kuuga on plahvatuslikult kasvanud värviliste metallide vargused. 1999. aastal registreeriti kolme kvartali jooksul 319 vargust, käesoleval aastal on metallivargusi juba 1736.

Harju politseiprefektuuri korrakaitseosakonna komissari Rein Milli sõnul on olukord vägagi kriitiline. Lisaks kaablite ja elektriliinide vargustele murtakse sisse ka suvilatesse. Suvemajadest viiakse tihti kaasa kõik ? alates lusikatest ja lõpetades külmkapi ja koera joogikausiga.

Eelmisel aastal avastati pea iga kolmas metallivargus. Sellel aastal on lahendatud juhtumeid 336 ehk vähem kui iga viies.

Hetkel kuum