23. oktoober 2000 kell 12:58

Börsimessi külastas 4000 inimest

20.-21. oktoobrini toimunud esimest Eesti investeerimismessi Rahakompass 2000 külastas ligi 4000 inimest, mis ületas korraldajate ootused.

'Huvi taoliste ürituste vastu on oluliselt suurem kui julgesime loota. Arvame, et üritus täitis oma eesmärgi ? teha investeerimine inimestele paremini arusaadavaks. Seetõttu kavatseme kindlasti edaspidigi samalaadseid üritusi korraldada,' ütles Tallinna Väärtpaberibörsi juhatuse esimees Gert Tiivas.

Rahakompassi Interneti vahendusel toimunud uue börsiettevõtte küsitluses selgus, et kõige rohkem soovivad investorid näha uue avaliku ettevõttena Tallinna Sadamat, mille poolt hääletas 12 protsenti vastanutest. Teised populaarsed uued oodatavad börsiettevõtted olid muuhulgas Eesti Energia, Ösel Foods, AboBase Systems, CV Online ja Delfi.

Küsitlus näitas, et 28% vastanutest hoiavad oma säästud pangahoiusel, 21% paigutab aktsiatesse, 16% kinnisvarasse ning 15% ei ole sääste.

Küsimusele 'Mida arvan aktsiatesse investeerimisest?' vastas 34%, et see on tulutoov investeering ning 24% arvas, et nad investeeriksid, aga ei ole raha.

Hetkel kuum