Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Auto liisimise aeg pikenes kuuele aastale

  HLE juhataja Gerd Kriegeri sõnul on kuni kuueaastase kapitalirendiga kaasnev märgatavalt alanev kuumakse oluline edasiminek. ?Klient saab nüüd väiksema auto asemel näiteks keskklassiauto osta,? ütles Krieger. ?Autod on vastupidavamaks läinud, võetud risk on reaalne,? põhjendas ta, miks liisingfirma usaldas perioodi pikendada.
  Lisaks kapitalirendi alandamisele pakub HLE juba olemasolevatele liisinguklientidele võimalust paar aastat kasutatud auto vahetada uuema mudeli vastu, kusjuures pruugitud sõiduki jääkväärtuse ja müügihinna vahet käsitletakse uue sissemaksena. HLE koostööpartner müüb ise auto maha, klient ei pea enam müügi ning uue auto pakkumiste otsimisega ise tegelema.
  Kasutatud auto liisingufirmapoolse müügi ja selle uuema vastu vahetamise ehk upgrade?i vastu on huvi suur, kinnitas Krieger. ?Koostöös automüügifirmade ja kasutatud autosid müüva Balti Realiseerimiskeskusega saab klient uue auto ostuks konkreetsed pakkumised, klient ise siis otsustab, kas võtab sama margi uuema mudeli või vahetab marki,? kinnitas ta.
  Eesti Tööstusliisingu turundusjuht Pille Parind leidis, et kuueaastasele kapitalirendile on klientuur olemas. ?Kui on pikem tähtaeg, siis potentsiaalsete ostjate hulk suureneb,? viitas ta madalamale kuumaksele. ?Meie tänane seisukoht on siiski, et viis aastat on maksimaalne periood,? lisas ta.
  Opeli sõidukeid müüva Ascar Tallinna müügidirektor Sven Kipper sõnas, et automüügile tuleb liisinguperioodi pikendamine kindlasti kasuks. Tema sõnul kasutas enne Ascaris iga kuu viieaastase kapitalirendi võimalust 4?5 inimest. ?Arvan, et paar klienti võib kuus juurde tulla,? leidis ta.
  ?Kliendil on nüüd võimalus osta parem või suurem auto,? lausus Kipper. Tema sõnul on kuueaastase liisingu vastu juba praegu huvi tuntud. ?Kaks inimest oleme juba ka liisingufirmasse lepingut sõlmima saatnud,? kinnitas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tuleval aastal jääb vabasse jagamisse vähem elamislube töötamiseks
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.

Olulisemad lood

Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.