Peep Sooman • 25. oktoober 2000 kell 22:00

Auto liisimise aeg pikenes kuuele aastale

HLE juhataja Gerd Kriegeri sõnul on kuni kuueaastase kapitalirendiga kaasnev märgatavalt alanev kuumakse oluline edasiminek. ?Klient saab nüüd väiksema auto asemel näiteks keskklassiauto osta,? ütles Krieger. ?Autod on vastupidavamaks läinud, võetud risk on reaalne,? põhjendas ta, miks liisingfirma usaldas perioodi pikendada.

Lisaks kapitalirendi alandamisele pakub HLE juba olemasolevatele liisinguklientidele võimalust paar aastat kasutatud auto vahetada uuema mudeli vastu, kusjuures pruugitud sõiduki jääkväärtuse ja müügihinna vahet käsitletakse uue sissemaksena. HLE koostööpartner müüb ise auto maha, klient ei pea enam müügi ning uue auto pakkumiste otsimisega ise tegelema.

Kasutatud auto liisingufirmapoolse müügi ja selle uuema vastu vahetamise ehk upgrade?i vastu on huvi suur, kinnitas Krieger. ?Koostöös automüügifirmade ja kasutatud autosid müüva Balti Realiseerimiskeskusega saab klient uue auto ostuks konkreetsed pakkumised, klient ise siis otsustab, kas võtab sama margi uuema mudeli või vahetab marki,? kinnitas ta.

Eesti Tööstusliisingu turundusjuht Pille Parind leidis, et kuueaastasele kapitalirendile on klientuur olemas. ?Kui on pikem tähtaeg, siis potentsiaalsete ostjate hulk suureneb,? viitas ta madalamale kuumaksele. ?Meie tänane seisukoht on siiski, et viis aastat on maksimaalne periood,? lisas ta.

Opeli sõidukeid müüva Ascar Tallinna müügidirektor Sven Kipper sõnas, et automüügile tuleb liisinguperioodi pikendamine kindlasti kasuks. Tema sõnul kasutas enne Ascaris iga kuu viieaastase kapitalirendi võimalust 4?5 inimest. ?Arvan, et paar klienti võib kuus juurde tulla,? leidis ta.

?Kliendil on nüüd võimalus osta parem või suurem auto,? lausus Kipper. Tema sõnul on kuueaastase liisingu vastu juba praegu huvi tuntud. ?Kaks inimest oleme juba ka liisingufirmasse lepingut sõlmima saatnud,? kinnitas ta.

Hetkel kuum