Peeter Koppel • 25. oktoober 2000 kell 15:09

Telekommunikatsioonisektor viis Nasdaqi langusse

Tehnoloogiakeskne Nasdaq alustas täna peale kahte langusega lõppenud kauplemispäeva taas negatiivses suunas liikumisega.

Turu viis langusse New Yorgi börsil kaubeldav maailma suuruselt teine telekommunikatsiooniseadmete tootja Nortel Networks, kes teatas oma optiliste võrkude süsteemi müüginumbrite vähenemisest kolmandas kvartalis.

Analüütikute hinnangul näitab selline areng üldist trendi tehnoloogiliste lahenduste nõudluse vähenemise osas, mis mõjub negatiivselt tehnoloogiaettevõtete kasumitele. Nortel Networks kaotas oma turuväärtusest uudise tulemusel enam kui veerandi ning aktsia langus tõmbas endaga kaasa ka ülejäänud telekommunikatsioonisektori.

Optimistlikult olid investorid meelestatud internetikaubanduse lipulaeva Amazon.com tuleviku suhtes. Amazon.com teatas oodatust väiksemast kahjumist kolmandas kvartalis. Amazon?i aktsia kerkis oodatust väiksema kahjumi toel enam kui 16% võrra 34,6 dollarile.

Nasdaqi üldindeks liikus kell 16:55 1,95 protsenti eilsest sulgemistasemest madalamal 3352,99 punktil.

New Yorgi börsil olid taas huvi keskmes finantssektori aktsiad eesotsas J.P. Morgani ja American Expressiga.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine liikus kell 16:55 0,09 protsenti eilsest sulgemistasemest kõrgemal 10400,10 punktil.

Hetkel kuum