Peeter Koppel • 27. oktoober 2000 kell 15:00

JDS Uniphase kergitas Nasdaqit

Tehnoloogiasektor alustas USA aktsiaturgudel tänast kauplemispäeva kerge tõusuga, mille vallandas fiiberoptiliste seadmeid tootva JDS Uniphase?i eile peale kauplemise algust avaldatud majandustulemused. JDS Uniphase teatas kasumi kahekordistumisest võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Analüütikute hinnangul näitavad ettevõtte majandustulemused seda, et sarnase tegevusalaga ettevõtete viimase aja järsk hinnalangus võib olla liigne. Otsekui selle väite tõestusena olidki Nasdaqi suurimateks tõusjateks sarnaseid seadmeid tootvad Ciena, Applied Micro Circuits ja Nortel. Positiivsena tõlgendati ka USA majanduskasvu aeglustumist kolmandas kvartalis, millest järeldati järjekordse intressitõusu vähenevat tõenäosust.

Nasdaqi üldindeks oli kell 16:50 kerkinud 0,23 protsenti 3279,74 punktile.

Ka New Yorgi börs liikus eilsest sulgemistasemest kõrgemal ning kell 16:50 liikus Dow Jonesi tööstuslik keskmine 0,51 protsendiga plussis 10 433,39 punktil.

Hetkel kuum