• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vana majandus tõstab pead

  Ühendriikide aktsiaturgudel koondus eilse kauplemispäeva alguses tähelepanu taas vana majanduse aktsiatele.
  New Yorgi meelestatus oli positiivne tänu avaldatud makromajanduslikele näitajatele. Eile avaldatud andmetel tõusis tarbimine USAs eelmisel kuul 0,8 protsenti ning kodumajapidamiste sissetulekud kasvasid 1,1 protsenti. Tarbimise oodatust suurem kasv näitab analüütikute hinnangul tarbijate jätkuvat aktiivsust. Tarbimise kasv on USA majanduse peamine kasvumootor ning seetõttu investorite jaoks äärmiselt oluline näitaja.
  New Yorgi börsil kütsid jätkuvalt kirgi finantssektori aktsiad, mille atraktiivsus peaks võimaliku Föderaalreservi poolse intresside alandamise puhul kasvama. Tõusu eesotsas olid sektori suuremad tegijad American Express, Citigroup ja J.P. Morgan. Investorid näivad tehnoloogia-sektoris valitseva ebakindluse tõttu olevat jalge alla võtnud tuttava tee ning paigutavad vabanenud raha stabiilsetesse sektoritesse, nagu finants- ja farmaatsiasektorid.
  Mainitud kahe sektori aktsiate tõus oli Dow Jonesi tööstuslikku keskmist tund pärast kauplemise algust kergitanud 1,23 protsenti 10 720,87 punktile.
  Tehnoloogiakeskse Nasdaqi meelestatus oli vastupidiselt New Yorgi börsile negatiivne ning börsi üldindeks liikus tund pärast kauplemise algust 1,67 protsendiga miinuses 3223,68 punktile. Üldise languse kutsus esile Cisco Systemsi hinnasihi alandamine 60?65 dollarini investeerimispank Lehman Brothersi poolt. Cisco aktsiaga kaubeldi eilse kauplemispäeva alguses 48 dollari lähedal.
  Stockholmi börsi üldindeks liikus eile poolteist tundi enne kauplemise lõppu 1,01 protsendiga miinuses 5082,83 punktil.
  Helsingi börs liikus tund enne kauplemise lõppu 0,97 protsendiga plussis ja HEX-üldindeksi väärtus oli 13 086,16 punkti.
  Nokia liikus samal ajal 2,32 protsendiga plussis 47,13 eurol.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.