Ülo Toomsalu • 30. oktoober 2000 kell 6:17

Võlanõudjad kaebavad autode teisaldajad kohtusse

Autojuhid võivad tagasi saada ligi 120 000 krooni Tallinnas ebaseaduslikult võetud autode teisaldustasu, kui kohus tunnistab õigeks inkassofirmade sel nädalal esitatava nõude, kirjutab Eesti Päevaleht.

Julianuse Inkasso ja Ad Finem Inkasso nõuavad teisaldusfirmadelt 200 000 krooni. Positiivse kohtulahendi korral saavad 600kroonise teisaldustasu maksnud autojuhid hiljem tagasi 500-510 krooni.

Inkassofirmad on nelja kuu jooksul koondanud 330 teisaldustasu maksmist tõendavat kviitungit ning auto äravedamise akti. 'Tüüpiline raha tagasinõudja on autojuht, kes on teisaldamisest häiritud ja oleks parema meelega maksnud trahvi,' ütles Julianuse Inkasso tegevdirektor Jaanus Laidvee.

Laidvee pidas kohtuvõitu tõenäoliseks, sest vastav pretsedent on olemas.

Hetkel kuum