• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas olümpiakomitee peaks valima presidendi täna?

  Olümpiakomitee presidendi valimist ei peaks edasi lükkama. See segadus, mis on spordi ümber tekkinud, tuleb kainelt ära lahendada. Võib kaua jahuda selle ümber, kas presidendi valimine reedel on juriidiliselt korrektne või mitte. Kui täiskogu reedel arvab, et president tuleks valida, siis nii see ka on.
  Ühe vastuargumendina tuuakse seda, et on ainult üks kandidaat, Tiit Nuudi, ja teistel ei olnud aega või võimalust kandideerida. Mina vaataksin probleemi hoopis Eesti Spordi Keskliidu mätta otsast, mida ma juhin.
  Olümpiakomitee ja keskliidu ühendamine on ammu ära otsustatud ja seda on toetanud spordi funktsionäärid ning sportlased. Olümpiakomitee täiskogu peab täitevkomiteed volitama neid liitumiskõnelusi pidama.
  Kui liitumine saab teoks, siis tekib Eestis uus katusorganisatsioon ja tuleb ka organisatsioonile juhi valimine. Reedel valitav uus president ja olümpiakomitee uus täitevkomitee ülesanne on see liitumine läbi viia. Kõige varem saab uus organisatsioon tegevust alustada 1. jaanuaril 2002.
  Mina kui riigikogu liige lähtun seadustest ja olümpiakomitee põhikirjast. Vastavalt mittetulundusühingute seadusele peavad päevakorras olema need punktid, mida üldkogu arutab.
  Reedel toimuva olümpiakomitee täiskogu istungi päevakorras ei ole mitte kõiki neid punkte, mida presidendivalimised eeldavad. Ühe punktina peaks olema kirjas põhikirja muutmine, sest vastavalt põhikirjale valitakse olümpiakomitee president neljaks aastaks.
  Juriidilised aspektid välistavad üldse sellise võimaluse, et reedel saaks olümpiakomitee täiskogu presidenti valida.
  Kui rääkida emotsionaalselt, siis sportlaste ja olümpialiikumise puhul kehtib selline lause, et tähtis on osavõtt, mitte võit. Sellisest seisukohast soovivad Eesti sportlased lähtuda ka olümpiakomitee töös osalemisel. Põhimõtteliselt saab muidugi ka homme valida presidenti, aga see tähendab, et tuleb eirata seadusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Energiaga on kriis, enam ei saa “menetleda”
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Merevaigurongi poolhaagiste veo takistused peaaegu ületatud
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.