Kaivo Kopli • 28. november 2000 kell 12:12

Eesti Loto kasumiprognoos on 0,5 miljonit krooni

Septembris kahjumist välja pääsenud Eesti Loto loodab aasta lõpuks jõuda poole miljoniga kasumisse. 'See ei ole küll teab mis palju, kuid võrreldes läinudaastase üle nelja miljoni kroonise kahjumiga seda ikka juba on?, ütles Eesti Loto juhatuse esimees Monika Salu.

Riikliku loteriikorraldaja järgmise aasta eelarves on ?tagasihoidlik? prognoos saavutada paari miljoni krooni suurune kasum, teatas Salu, kes sai Eesti Loto juhiks juulis. Hasartmängumaksu on Eesti Lotolt tulnud sel aastal 11 miljonit.

?Järgmise aasta käibeks on planeeritud 125 miljonit online- ja kiirloteriidelt. Me ei ole veel teinud käibeprognoosi päris uutele toodetele, millega me tahaksime järgmine aasta turule tulla, kuna ei oska veel öelda, millal võiksid käivituda eelkõige tehnilise külje pealt kõik meie uued projektid,? rääkis Salu.

Uute toodetena kavatseb umbkaudu 80-protsendilise turuosaga Eesti Loto käia välja internetipõhise loterii ja rahajahtimise mobiiltelefoni abil.

Salu ei täpsustanud, millised praegu pakutavad loteriid ? Bingo, Keno, Viktor Extra, Viking ? firmale kasumit toovad. ?Kui nii võib öelda, siis nad kõik toovad kasumit. Nendes kõigis on oma võidufond ja riigi jaoks on see kasum tegelikult ju hasartmängumaks, see tähendab omanikukasu nii ehk nii. Kui räägime, et pool miljonit on firma puhaskasum, siis ei saa unustada, et hasartmängumaksu kaudu me oleme riigile juba kasu toonud,? selgitas Salu.

Tema kinnitusel Eesti Lotolt laekunud hasartmängumaksu praeguse seisuga enam kui 11 miljonit, aasta lõpuks aga ilmselt umbes 13 miljonit krooni.

Hetkel kuum