Internetikasutus suurenes 40%

ÄP 08. jaanuar 2001, 00:00

Neljanda kvartali keskmine interneti kasutajaskonna ulatus oli 30%. Võrreldes 1999. aasta sügisese 21% kasutajaskonna ulatusega, on kasv märkimisväärne. Kiirem oli kasutajaskonna laienemine I poolaastal, mõningane stabiliseerumine iseloomustas II poolaastat. Aasta lõpus aset leidnud kasvu aeglustumine võib olla seotud kohalike kõnede hinna tõusuga oktoobri alguses.

Nende hulk, kes on kasutanud personaalarvutit viimase kuue kuu jooksul, on samal perioodil kasvanud aeglasemalt. Aasta jooksul on arvutikasutajate hulk laienenud 2% võrra, jõudes 39 protsendini 2000. aasta lõpus.

Koduarvuti omanikke oli 2000. aasta IV kvartalis 20%, mis tähendab 3% kasvu võrreldes 1999. aasta sügisega.

Uuringut, millel andmed põhinevad, viiakse läbi regulaarselt kaks korda kuus ning küsitletakse iga kuu 1000 Eesti elanikku vanuses 15?74 aastat.

Kirjade saatmine vähenes eelmisel aastal märgatavalt tingituna interneti levikust ja võib-olla ka kirja saatmise kallinemisest, ütles ASi Eesti Post pressiesindaja Ivo Mägar.

Mägari sõnul oli ka traditsiooniliselt kuum aastalõpp tagasihoidlikum kui tavaliselt.

Läänemaa postkontori juhataja Anne Kõre ütles, et kuigi läbi terve aasta kirjade saatmine ja ka ajalehtede kogused vähenesid, oli jõulueelne periood üllatavalt hea. ?Vaatamata interneti populariseerimisele läks meilt kirju välja rohkem, kui kartsime,? ütles Kõre. ?Aasta lõikes aga tuleb siiski kahjum.?

Täpsed andmed, kui palju kirjade saatmine vähenes, saab Eesti Post kokku täna. Tulenevalt interneti pealetungist algas kirjade saatmise vähenemine juba üle-eelmise aasta lõpus.

EMORi e-seire andmeil kasutas detsembris internetti 31% Eesti 15?74aastastest elanikest. Aasta varem oli kasutajaskonna suurus 21protsenti elanikkonnast. Koduarvuti omanikke oli aasta eelmise aasta neljandas kvartalis 20% 15?74aastase Eesti elanikkonna seas, mis tähendab 3% kasvu võrreldes 1999. aastaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing