7. veebruar 2001 kell 11:31

Eesti Post: meie pole seadust teinud

Eesti Posti pressiesindaja Ivo Mägari sõnul pole Eesti Post osalenud postiseaduse väljatöötamisel ja sellepärast ei anna Eesti Posti juhtkond enne seaduse vastuvõtmist ka mingeid kommentaare.

'Meilt pole küsitud, kuidas ühte või teist asja võiks seaduses sätestada,' ütles Mägar. 'Eks me siis ootame ja vaatame, mis juhtub, praegu ei oska küll midagi öelda.'

Mägari sõnul on kogu maailmas levinud, et kirjade kanne on terves riigis reserveeritud vaid ühele firmale. 'Selline on ülemaailmse Postiliidu nõue, mille liige on ka Eesti,' rääkis ta. 'Kummaline, et meil seda nõuet ei jälgita.'

Mägari sõnul võtavad Eesti Postilt praegu suure osa tulust vaid linnades tegutsevad firmad, samal ajal kui Eesti Post peab posti edasitoimema ka maal, kus on see mitu korda kallim. 'Mis viga linnas pangateateid või telefoniarveid edasi toimetada ja nii kasumit lõigata,' lisas ta.

Hetkel kuum