17. oktoober 2001 kell 9:40

Intel tegi prognoositud kasumi täis

Mikroprotsessorite tootja Intel teatas, et ootab neljandas kvartalis kehva müüki, kuid samas mainis, et ta kolmanda kvartali kasum tuli sama suur nagu ta möödunud kuul ennustas, teatas Wall Street Journal.

Intel, kes alandas kolmandas kvartalis tugevalt oma toodete hindu ergutamaks tarbjate nõudlust, teatas et tavapäraselt traditsiooniline tugev arvutite pühadeeelne müük ja pruugi sel aastal nii hea olla, kuna terrorirünnakud ja maailmamajanduse nõrgenemine on tarbijate usaldust järsult alla toonud.

Inteli sõnul peaks ettevõte neljanda kvartali müük jääma 6,2-6,8 mld dollari (kuni 117 mld krooni) vahele, võrreldes möödunud aasta 8,7 mld dollariga.

Prognoos ei ole nii roosiline kui ettevõte varasem ennustus, kus ta lootis teiselt poolaastalt suuremat tulu kui esimeselt poolaastalt, mil ta teenis 13 mld dollarit.

?Meie prognoosid on muutunud nõrgemaks,? teatas Inteli finantsjuht Andy Bryant, kelle sõnul pole samuti oodata pühadeeelset müügi kiiret kasvu.

Ettevõte kolmanda kvartali kasum oli 6,55 mld dollari suuruse kasumi juures 2,51 mld dollarit ehk 36 senti aktsia kohta. Kui välja arvata erakorralised tulud teenis ettevõte kasumit 10 senti aktsia kohta ehk samapalju kui First Call/Thomson Financial andmeil olid analüütikud talle keskmiselt prognoosinud.

Eile tõusis Inteli aktsia Nasdaqi börsil 24,96 dollarini, tasemini 2,4%.

Hetkel kuum