Liina Leiten • 1. november 2001 kell 22:00

Internetipank pole üksnes pangakontor

Internetipangad pole enam sugugi ainult kohad, kus maksta arveid, vaid pidevalt lisandub sinna uusi teenuseid, mis igapäevaseid asjaajamisi hõlbustavad.

Lisaks võimalusele tellida mitmetelt teenusepakkujatelt oma internetipanga postkasti elektroonilisi arveid, saavad Hansapanga, Ühispanga ja Sampo Panga internetipanga kliendid hoida end kursis tarbitud teenuste hetkeseisuga. Nii võivad näiteks kõigi kolme panga kliendid interneti kaudu vaadata infot Eesti Telefoni kõneteenuste kohta, mida on kasutatud viimase kolme kuu jooksul. Teenust võivad tellida kõik Eesti Telefoni lepingulised kliendid ning see on tasuta.

Kõneeristusi võivad vaadata ka EMT lepingulised kliendid, kes kasutavad kas Hansapanga hanza.net?i või Ühispanga U-Net?i. EMT koondarve vaatamine internetipangas maksab 5,90 krooni, kõneeristuste vaatamine 11,80 krooni ning nende salvestamine koguni 118 krooni.

Eesti Energia kliendid, kes on ühtlasi Hansapanga, Ühispanga või Sampo Panga internetipanga kasutajad, saavad sel viisil teatada elektriarvesti näite ning koostada ja maksta selle põhjal arveid, tellida teenuseid ja vahetada hinnapaketti, sisestada ja muuta kontaktandmeid, jälgida makseraamatuga tehtud maksete laekumist, saada ülevaadet kehtivatest lepingutest ning vahetada sõnumeid Eesti Energia klienditeenindusega. Eesti Energia e-teenus on tasuta.

Hansapanga ja Ühispanga kliendid saavad e-teenuse raames ka maksuameti ja haigekassa infot. Maksuameti alajaotusest on võimalik vaadata esitatud tuludeklaratsioone, makstud sotsiaalmaksu summasid ning pensionikindlustuse registri teateid.

Haigekassa alajaotuses võib vaadata oma haigekassa registris olevaid isikuandmeid, kontrollida haigekassakaardi kehtivust ning vaadata tulumaksutõendi koopiat väljamaksete kohta, mida haigekassa on 2000. aastal teinud. Ka saab sel viisil teada, millise perearsti juurde te olete kinnistatud.

Autoomanikud võivad internetipanga kaudu tavapärasest odavamalt sõlmida kohustuslikku liikluskindlustuslepingut, mille poliis saadetakse 48 tunni jooksul postiga koju. Nii Hansapanga kui ka Ühispanga koostööpartneriteks seejuures on Sampo, ERGO (endine Bico-Leks) ja Salva Kindlustus. Sampo internetipangas saab sõlmida liikluskindlustuslepingut Sampo Kindlustusega.

Hetkel kuum