Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuamet uurib GIBBi tegevust

  Maksuamet uurib Eesti Raudtee erastamisnõustaja GIBBi tegevust, mille taga võib olla Briti firma soovimatus talle tasutud 75 miljoni krooni suuruselt nõustamistasult Eesti riigile makse maksta, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Teatud mõttes peab selline informatsioon paika, kuid ma ei saa praegusel hetkel palju pikemalt sellest rääkida,? ütles maksuameti peadirektor Aivar Sõerd. Tema sõnul on Tallinna juriidiliste isikute maksuamet juba mitmeid kuid tegelenud faktide kogumisega. ?Praegu maksuameti poolt kogutud materjal pole nii tugev, et GIBBile saaks nõude esitada,? tunnistas Sõerd.
  GIBBi projektijuht Jeremy Hazzledine ütles Eesti Päevalehele, et kuna GIBBi näol on tegu Briti ettevõttega, mis on registreeritud Inglismaal, siis maksab nõustaja ka makse tulenevalt oma asukohariigist. Tema sõnul ei pea GIBB maksma makse kahes riigis. ?Ma usun, et Eesti maksuameti juurdlus on protseduur, mille tulemusena jõutakse arusaamisele, et kõik on seaduslik ja nõuetekohane,? rääkis Hazzledine.
  Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Vello Vallaste ütles, et kui GIBB tegutses Eesti Raudtee nõustajana Eestis ning tal oli siin püsiv tegevuskoht, siis peaks ettevõte ka Eesti riigile makse maksma. Samas on Vallaste sõnul võimatu öelda, kui palju peaks GIBB nõustamistasuna saadud 75 miljonist Eesti riigile maksma. ?Seda ei saa niimoodi arvutada, kuna tegu on äärmiselt keeruliste arvutustega,? nentis Vallaste.
  Maksuameti juriidilise osakonna juhataja asetäitja Maret Ambur ütles, et maksuamet kontrollib ka erastamisagentuuri maksude tasumise õigsust. ?Kas ka mingi nõue revisjoni tulemusena esitatakse, on vara öelda. Praeguse materjali põhjal me nõuet esitada ei saa,? rääkis Ambur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.