• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahandusministeerium: head uudised tööturu alal eeldatavasti kaua ei kesta

  Siiski on maailmamajanduse olukorrast kõige otsesemalt sõltuval tegevusalal ? töötlevas tööstuses ? hõivatute arv juba märgatavalt vähenenud, jätkas Toll.
  Võib eeldada, et varsti toimub hõive langus ka majanduses tervikuna, sest tavaliselt reageeribki tööturg kogu majanduse arengutele väikse viitajaga. Lisaks madalale välisnõudlusele on oodata ka sisenõudluse alanemist, mistõttu ettevõtetes on surve kulude kokkuhoiule, et püsida konkurentsivõimelisena. Seetõttu võivad nad vähendada töötajate arvu.
  Hõivatute arv oli käesoleva aasta III kvartalis 626 100, töötuid oli 85 200. Töötuse määr oli 12, mis on väiksem kui eelmisel aastal samal ajal (12,9). Samas on aga heitunud inimeste (isikud, kes on loobunud tööotsingutest, sest ei usu töö leidmise võimalusse) arv jätkuvalt kasvanud, ulatudes rekordilise 31 900 inimeseni.
  Positiivse märgina on märgatavalt suurenenud noorte hõive, samal ajal on veidi kasvanud ka noorte töötute hulk. Siiski on tegemist peamiselt sesoonsusega, sest III kvartalis alati kasvab noorte aktiivsus.
  Piirkonniti oli töötuse määr III kvartalis jätkuvalt suurim Kirde-Eestis (15), kuid on märksa madalam kui eelmisel aastal. Veidi üllatuslikult oli töötuse määr väikseim Lõuna-Eestis (11,1), sest varem on üldjuhul olnud tegemist Kirde-Eesti järel probleemseima piirkonnaga. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on töötuse määr suurenenud vaid Põhja-Eestis.
  Nagu rahandusministeerium ka eeldas, ei ole töötlev tööstus suutnud jätkata hõive peamise kasvumootorina. Vastupidi ? sellel tegevusalal on hõivatute arv eelmise aastaga võrreldes vähenenud 6400 inimese võrra.
  Sama palju on vähenenud hõive ka ehituses ? sektoris, kus aeglustumine algas juba II kvartalis.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.