Peep Sooman • 26. november 2001 kell 13:15

Automaffia juht: minu süü pole tõendatud!

Suure tõenäosusega Eestis esimesena kuritegeliku rühmituse juhtimises süüdi mõistetav Hillar Grünbaum ütles täna kohtus oma viimases sõnas, et tema süüdistused pole tõendamist leidnud.

Riigiprokurör Heino Tõnismägi ütles pärast kohtuistungit, et tema hinnangul on kuritegeliku rühmituse tegevus tõendatud. Grümbaumile nõuab Tõnismägi 6 aastat vabadusekaotust. Kuritegelikus rühmituses osalemise eest nõuab Tõnismägi Margo Liivale 4 aastat, Maanus Pärnile 3 aastat ning endisele piirivalveametnikule Merike Sootsile samuti 4 aastat vabadusekaotust.

Kolme tegutsemisaasta jooksul organiseeris Grünbaumi rühmitus vähemalt 32 varastatud sõiduki Eestisse toimetamise, vaid seitse autot suudeti enne müümist tabada, neist kaks varastasid enne konfiskeerimist jõugu liikmed uuesti. Kokku 27 müüdud sõiduki pealt teenis grupeering umbes 4 miljonit krooni. Senini on teadmata 16 sõiduki edasine teekond, ilmselt müüdi need edasi Venemaale. Osa heausksete ostjate poolt omandatud sõidukitest liigub politsei loal praeguseni Eesti teedel.

Kohus teeb otsuse teatavaks 12. detsembril.

Hetkel kuum